Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Подорожчають у 32 рази? В Україні змінять вартість деяких послуг для водіїв

Вартість послуг з видачі посвідчення водія, прийняття іспитів з водіння та реєстрації авто подорожчає вже з 1 січня

Фото: Pixabay, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Деякі послуги для водіїв від МВС подорожчають з 2024 року

Фото: Pixabay, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Кабінет Міністрів України вніс зміни до розміру плати за надання послуг МВС. З 1 січня 2024 року видача посвідчень водія, складання іспитів на права та реєстрація автомобіля подорожчають.

Про це сказано у Постанові Кабміну від 27 грудня 2023 року №1386.

Постанова набирає чинності з 1 січня 2024 року. Документ уже підписав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

З 2024 року в Україні подорожчають такі послуги МВС:

  • видача посвідчення водія – з 26 грн до 230 грн;
  • прийняття теоретичного іспиту з водіння – з 13 до 250 грн;
  • ухвалення практичного іспиту з водіння – з 13 грн до 420 грн;
  • реєстрація, перереєстрація транспортних засобів – з 200 до 350 грн.

Схожий законопроєкт розглядали ще у 2022 році. Авторами виступила група депутатів фракції "Слуга народу" та інших фракцій, серед яких Михайло Радуцький, В'ячеслав Медяник, Максим Павлюк та інші.

Вони заявили, що вартість деяких послуг, які надає Міністерство внутрішніх справ, дуже низька. За їхніми словами, витрати на оплату праці співробітників зростають з кожним роком, що негативно впливає на бюджет країни.

В Україні призупинили роботу автомобілів-фантомів для фіксації порушень ПДР

Робота поліцейських автомобілів-фантомів в Україні було припинено. Такі авто більше не їздять дорогами.

Голова Національної поліції України Іван Виговський заявив, що відеофіксацію порушень ПДР та роботу камер відеоспостереження призупинили на початку повномасштабного вторгнення Росії. Це рішення пов'язане з ризиком витоку інформації.

На початку війни багато українців частіше порушували ПДР для того, щоб залишити небезпечні території. Автомобілі-фантоми могли автоматично призначати водіям величезні штрафи.

Автомобілі-фантоми запустили в Україні на початку минулого року. З початком повномасштабного вторгнення було ухвалено рішення призупинити проєкт.

Голова Національної поліції України зазначив, що на рішення про припинення роботи автомобілів-фантомів також вплинули фінансові питання. Ці авто не прив'язані до якоїсь території, тому до бюджетів територіальних громад не надходитиме частина грошей зі сплати штрафів.

За словами Виговського, автомобілі-фантоми можуть знову повернутись на українські дороги. Проте це навряд чи станеться під час війни.

Раніше ми повідомляли, що у "Дії" може з'явитися послуга розмитнення авто. Також ми писали, як дізнатися історію автомобіля за VIN-кодом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.