Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Сніг та ожеледиця більше не проблема: топ-5 авто для пересування взимку

Розповідаємо, який автомобіль варто обирати українцям для безпечного пересування засніженими дорогами

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Які авто найбезпечніші в зимовий період

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Пересування автомобілем взимку потребує максимальної концентрації та навичок у водіїв, але й авто повинне відповідати певним вимогам для безпечної їзди засніженими дорогами. В цьому питанні важливо все — від приводу машини до розширених функцій безпеки.

Про те, які п'ять автомобілів найкраще підходять для зимових поїздок, повідомляє видання gobankingrates.com.

Лідери рейтингу, за версією видання, найкраще відповідають вимогам безпеки та потужності під час їзди зимовими дорогами. Такі авто не підведуть своїх власників при русі як вулицями міст, так і на швидкісних трасах.

BMW 3 серії xDrive — автомобіль, який чудово підходить для їзди взимку. Потужність двигуна такої машини складає 255 кінських сил, вона оснащена системами автоматичного екстреного гальмування та попередження про лобове зіткнення, а також має двірники з дощовими датчиками. Слід зазначити, що оновлена третя серія від BMW має систему повного приводу у всій лінійці седанів.

Dodge Charger AWD — окрім високої продуктивності, автомобіль пропонує повний привід у моделях SXT та GT з двигуном V6, а перевагами такого авто взимку є:

  • попередження про перехресний рух ззаду;
  • підігрів дзеркал;
  • моніторинг сліпих зон;
  • підігрів передніх і задніх сидінь.

Які японські машини найкраще підходять для їзди взимку

Mazda3 Sedan AWD — японський автомобіль, який завдяки набору технологій допомоги водієві та безпеки i-Activsense, зробить рух зимовими трасами легким та зручним. В машині встановлено двигун потужністю 191 кінська сила, а для безпеки вона оснащена:

  • системою автоматичного екстреного гальмування;
  • системою автоматичного дальнього світла;
  • системою моніторингу сліпих зон.

Toyota Camry AWD — автомобіль, який оснащений системою Safety Sense 2.5+. Перевагами такої машини, під час руху в зимовий період, є автоматичне екстрене гальмування переднім ходом, а також попередження про лобове зіткнення. За бажанням, на авто можна встановити пакет Cold Weather, який передбачає підігрів дзеркал, передніх сидінь та рульового колеса.

Nissan Altima AWD — має повний привід та двигун потужністю — 188 кінських сил. А додаткову безпеку під час руху по снігу та льоду забезпечують автоматичне заднє гальмування, попередження про сліпі зони та лобове зіткнення, а також світлодіодні фари.

Раніше ми писали, скільки та які машини українці найчастіше купували в листопаді, а також про помилки, які можуть призвести до корозії автомобіля.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.