UA RU

Надто молодий: триразовому чемпіону "Формули-1" відмовили в оренді седана Mercedes

У компанії з прокату автомобілів пізніше перепросили за це непорозуміння і дозволили перегоннику орендувати будь-яку модель

Фото: Wikimedia Commons, Mercedes-Benz. Колаж: Pro Гроші

Замість Mercedes AMG GT 4-Door Coupe перегоннику видали інший автомобіль

Фото: Wikimedia Commons, Mercedes-Benz. Колаж: Pro Гроші

У Португалії триразовому чемпіону "Формули-1" Максу Ферстаппену відмовили в оренді Mercedes-Benz AMG GT 4-Door Coupe. У компанії з прокату автомобілів заявили, що він надто молодий.

Про це розповіли на сайті The Sun.

Макс Ферстаппен є наймолодшим перегонником в історії "Формули-1". Він уперше сів за кермо боліда у 17 років.

Пілот завоював три титули чемпіона світу у сезонах 2021, 2022 та 2023 роках, виступаючи за команду Red Bull Racing. Також він є рекордсменом з кількості перемог в одному чемпіонаті "Формули-1".

Під час поїздки до Португалії разом зі своєю родиною та друзями Ферстаппен звернувся до компанії з прокату автомобілів Sixt, щоб орендувати для себе Mercedes-Benz AMG GT 4-Door Coupe та ще 19 авто. Перегоннику відмовили в його проханні, оскільки він молодший за 30 років.

Зрештою, пілоту вручили ключі від менш потужного BMW 5 Series. Крім цього, він орендував перегоновий трек Autodromo Internacional do Algarve.

У Sixt заявили, що співробітник, який відмовив Ферстаппену в проханні надати Mercedes-Benz AMG GT 4-Door Coupe, лише дотримувався правил компанії. Проте представники компанії попросили вибачення та зазначили, що у певних ситуаціях правила можна пом'якшити.

У США на продаж виставили дуже рідкісний спорткар від Suzuki та Mazda

У США на аукціоні продають спорткар Autozam AZ-1 M2-1015 1994 року випуску. Це рідкісна версія моделі, яка була випущена тиражем у 50 екземплярів.

Модель Autozam AZ-1 випускалася з 1992 до 1994 року. Це компактне середньомоторне купе, розроблене спільними зусиллями Suzuki та Mazda.

Спорткар отримав незвичайний дизайн з двома круглими передніми фарами. Головною відмінністю авто є бічні двері типу "крило чайки".

Версія M2-1015 пропонує безліч покращень у порівнянні зі стандартною моделлю. Серед них протитуманні фари та оновлений задній спойлер.

В інтер'єрі розміщені два сидіння та спортивне кермо Momo. Позаду розташоване запасне колесо.

Autozam AZ-1 M2-1015 оснащений 63-сильним двигуном. Він працює у парі з 5-ступінчастою "механікою".

Спорткар має відмінний стан і не потребує ремонту. Пробіг автомобіля складає 79 000 км.

Раніше ми писали, що умілець створив найяскравіший Lamborghini Huracan у світі. Також ми повідомляли, що на продаж виставили Ford Mustang з фільму "Подвійний Форсаж".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі