Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Ціни на бензин та автогаз "зірвуть" ринок – скільки коштуватиме пальне в грудні

Аналітик запевняє, що блокування кордону, а отже й уповільнення надходження автогазу, буде й надалі

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні оновлять ціни на пальне

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Вартість на пальне ніколи не стояла на місці, адже ціноутворення бензину, автогазу та дизелю залежить від багатьох чинників, наприклад, курс долара, ситуація на фронті, ціна нафти тощо. Також чимале здорожчання автомобільно газу спричинило блокування польського кордону. Однак вже наступного місяця водіям можна сподіватися навіть на здешевшання пального.

Про це в коментарі сайту Pro Гроші розповів аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко.

В цілому європейський ринок показує, що ми маємо рухатися до низу. Це стосується саме бензину та дизелю. Підтвердженням була Чорна пʼятниця, адже саме тоді переважна більшість операторів торгували цим пальним менше ніж 50 гривень за літр, – говорить експерт.

За його словами, до такої ж позначки, яка і була під час Чорної пʼятниці, ринок пального має дійти до кінця грудня. Однак це лише у тому випадку, якщо не погіршаться поставки, не буде різкого стрибка валюти та здорожчання нафти. Зверніть увагу, що саме останній фактор може як прискорити процес здешевлення пального, так і загальмувати його.

Однак дещо інша ситуація по автомобільному газу. Дійсно, за словами експерта, він теж може стати дешевше у грудні. Однак його здешевшання відбуватиметься дещо повільніше.

Я сподіваюсь, що пройшли пік цін на цю сировину. Можливо на цих показниках трошки й залишимося, але колись точно підемо до низу. По-перше, ресурсу стали більше експортувати. По-друге, важливо розуміти, що блокування кордону лише уповільнили прохід автогазу, а не зупинили, – говорить Олександр Сіренко.

Аналітик запевняє, що блокування кордону, а отже й уповільнення надходження автогазу, буде й надалі. Але навіть не дивлячись на це, можна очікувати, що ця сировина буде коштувати менше.

Перші аукціони показали зниження автогазу в опті на 1 600 гривень за тонну. Отже, це 80 копійок на літрі. І це вже сигнал для ринку до здешевшання, – запевняє експерт.

Однак Олександр Сіренко попереджає, що здешевшання варто очікувати не швидко, а скорше за все через тиждень.

Чи "вибухнуть" ціни на пальне взимку через попит

Раніше у коментарі сайту Pro Гроші аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко вже розповідав, що українцям не варто боятися шаленого попиту на пальне взимку.

Дійсно чимало українців мають генератори на випадок відключення світла. Однак через це великих черг на заправках не буде. Адже для генераторів, якими люди скоріш за все будуть користуватися в опалювальний період, потрібно небагато пального.

Наприклад, на 5 генераторів ви використаєте пального, як на одну автівку. Якщо вас зацікавила дана тема, то більше читайте за посиланням.

Раніше ми вже писали, який насправді термін придатності у бензину. Також ми розповідали про топ-5 бюджетних авто, які можуть сподобатися українцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.