Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Ціни на пальне не дають спокою – скільки коштує бензин 5 березня

Памʼятайте, що сировина може зіпсуватися з різних причин, а тому треба відповідально підійти до її вибору

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

На АЗС нова вартість

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні оновились ціни на пальне на АЗС. Зміни можна помітити майже у всіх видах сировини окрім бензину А-95 преміум та бензин А-92.

Про це свідчать дані Консалтингової групи А-95.

У списку вказані ціни, як середні по всій Україні. Станом на 5 березня вартість різних видів пального в Україні становить:

  • бензин А-95 преміум – 54,84 грн/л;

  • бензин А-95 – 51,41 грн/л (-0,02);

  • бензин А-92 – 48,29 грн/л;

  • дизельне пальне – 51,84 грн/л (+0,1);

  • автомобільний газ – 27,94 грн/л (-0,07).

Також слід зазначити, що ці відомості не враховуються для тимчасово окупованих територій. Інформація про ціни недоступна в деяких регіонах, таких як Крим, Севастополь і частини Донбасу.

Чому пальне може зіпсуватися

Сировина може зіпсуватися з різних причин. Ось декілька можливих причин:

  • Якщо воно зберігається тривалий час, то може погіршити свої властивості через окислення та інші хімічні процеси.

  • Пальне може зіпсуватися через забруднення, такі як вода, пил, або інші домішки, які потрапляють в бак для пального.

  • Деякі компоненти сировини можуть окислюватися під впливом повітря або світла, що призводить до зміни хімічного складу та зниження якості пального.

  • Якщо система подачі пального в автомобілі або в іншому обладнанні не працює належним чином, це може призвести до недостачі пального або його неправильного змішування з повітрям, що також може призвести до проблем з пальним.

Памʼятайте, що зіпсоване пальне може призвести до погіршення продуктивності двигуна, забруднення системи подачі пального та викидів, а також до неправильної роботи обладнання, що використовує сировину. Тому важливо слідкувати за якістю бензину та вчасно обслуговувати системи подачі пального.

Як самостійно перевірити якість бензину

Це можна зробити завдяки кільком методам, а саме:

  • Подивіться на пальне через прозору посудину. Хороша сировина повинна бути прозорою та безбарвною. Якщо ви бачите водянисту або в'яло-жовтувату забарвленість, це може свідчити про присутність домішок.

  • Пальне має мати слабкий характерний запах. Якщо ви відчуваєте сильний запах, або запах нагадує розпад або хімічні речовини, це може бути ознакою поганої якості.

  • Вода у пальному може бути шкідливою для двигуна. Щоб перевірити наявність води, візьміть зразок сировини в прозорий контейнер і залиште його на деякий час. Якщо вода присутня, вона відокремиться від бензину і буде видно як окремий шар.

  • Коли ви перевозите пальне в холодному кліматі, важливо перевірити, чи не замерзне воно.

Якщо ви маєте підозри щодо якості сировини, краще відмовитися від її використання або звернутися до фахівців для подальшого діагнозу та рекомендацій.

Раніше ми повідомляли, що у "Дії" з'явиться нова послуга для водіїв. Також ми писали, як захистити свій транспортний засіб від автокрадіїв.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.