Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Американці представили стильні електрокросовери з великим запасом ходу (фото)

Rivian R2, R3 та R3X компактніші за флагманські моделі бренду, але мають кілька унікальних особливостей

Фото: Rivian. Колаж: Pro Гроші

Електрокросовери засновані на новій платформі

Фото: Rivian. Колаж: Pro Гроші

Американський автовиробник Rivian представив відразу кілька компактних електрокросоверів. Моделі R2, R3 та R3X можуть надійти у продаж у 2026 році.

Про це розповіли на сайті Rivian.

Rivian R2

Rivian R2 є більш компактною альтернативою електропозашляховика R1S. Електрокросовер заснований на новій середньорозмірній платформі, яка дозволила знизити вагу авто.

Автомобіль отримав мінімалістичний дизайн з вертикальними фарами та великою світлодіодною смугою спереду. На бампері є невеликий повітрозабірник.

Rivian R2 передня частина
Rivian R2 передня частина
Фото: Rivian

Задні ліхтарі об'єднані в один блок. Крім цього ззаду можна побачити компактний спойлер.

Rivian R2 задня частина
Rivian R2 задня частина
Фото: Rivian

Заднє скло можна опустити, якщо потрібно перевезти довгі предмети всередині. Також передбачено 11 камер та п'ять датчиків, завдяки яким новинка підтримує технології автономного керування.

В інтер'єрі розмістили п'ять сидінь, кожне з яких можна швидко скласти. Завдяки цьому всередині можна таборитися під час зупинки.

Rivian R2 інтер'єр
Rivian R2 інтер'єр
Фото: Rivian

На вибір запропонують модифікації з одним, двома чи трьома електромоторами. Топова версія зможе розганятись від 0 до 100 км/год менш ніж за 3 секунди.

Також покупці матимуть змогу вибрати кілька варіантів акумуляторних батарей. Запас ходу становитиме до 483 км на одному заряді.

Виробництво новинки налагодять на заводі у Нормалі, штат Іллінойс. Початкова вартість моделі становитиме 45 000 доларів.

Rivian R3 та R3X

Крім Rivian R2 був представлений компактніший електрокросовер R3. Буде доступна й заряджена версія R3X.

Дизайн Rivian R3 багато в чому нагадує "старшу" модель, але цей електрокросовер має нахилені задні стійки. Також він трохи коротший за модель R2.

Rivian R3 передня частина
Rivian R3 передня частина
Фото: Rivian

Попереду з'явиться додатковий багажник. Його обсяг не розкривається.

В інтер'єрі встановлений великий дисплей інформаційно-розважальної системи та компактна цифрова панель приладів. Усередині передбачено багато місць для зберігання речей.

Rivian R3X інтер'єр
Rivian R3X інтер'єр
Фото: Rivian

Rivian R3X відрізняється від стандартної моделі яскравішим оформленням екстер'єру з контрастними деталями зовні. Крім цього електрокросовер отримав колісні диски у ретростилі та великий задній спойлер. Кліренс цієї модифікації також було збільшено.

Rivian R3X передня частина
Rivian R3X передня частина
Фото: Rivian

Очікується, що Rivian R3 та R3X запропонують у модифікаціях з одним або двома електромоторами на вибір. Запас ходу становитиме близько 400 км на одному заряді.

Dodge представив свій перший електричний спорткар

Компанія Dodge показала нове покоління спорткара Charger. Новинка буде доступна з бензиновим двигуном або електричною силовою установкою.

Новий Dodge Charger став помітно більшим і важчим за попередника. Модель досягає завдовжки 5248 мм і важить 2648 кг.

Dodge Charger Daytona оснащений двома електромоторами сумарною потужністю 500 або 675 к.с. залежно від вибраної версії. Розгін від 0 до 100 км/год займає 3,3 або 4,7 секунди відповідно.

Запас ходу Dodge Charger Daytona становитиме до 510 км на одному заряді. Також підтримується швидке заряджання.

Також стане доступна модифікація Dodge Charger SIXPACK. Вона оснащена 3,0-літровим турбованим двигуном потужністю від 420 до 550 к.с. Топова версія зможе розганятись від 0 до 100 км/год менш ніж за 4 секунди.

Новий Dodge Charger Daytona у кузові купе надійде у виробництво в середині 2024 року. У першому кварталі 2025 року будуть доступні седан та версії з ДВЗ.

Раніше ми повідомляли, що Hyundai оновив свій популярний електрокар. Також ми писали, що Renault представили недорогий електричний хетчбек у ретростилі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.