Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Ціни на АЗС "лізуть" вгору – скільки коштує бензин 19 лютого

На ціноутворення сировини впливає кілька факторів, а тому вартість може змінюватися ледь не щодня

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

На АЗС нові ціни

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Протягом кількох періодів ціни на пальне в Україні майже постійно лише дешевшали. Однак в останні дні на ринку відбулося подорожчання. Піднялися ціни й у понеділок, 19 лютого.

Про це свідчать дані Консалтингової групи А-95.

В Україні 19 лютого АЗС оновили вартість пального і тепер середні ціни наступні:

  • бензин А-95 преміум – 54,39 грн/л;

  • бензин А-95 – 51,08 грн/л (+0,098%);

  • бензин А-92 – 47,84 грн/л (+0,105%);

  • дизельне пальне – 51,32 грн/л (+0,117%);

  • автомобільний газ – 26,77 грн/л (+0,075%).

Зверніть увагу, що вищенаписана Інформація про пальне вказана без даних із тимчасово окупованих територій. Тобто, наразі невідома ситуація в кількох регіонах, а саме в Криму, Севастополі та окремих частинах Донбасу.

Який вигляд має зіпсоване пальне

Така сировина може мати кілька ознак, що вказують на його непридатність для використання у транспортному засобі. Ось деякі з найпоширеніших ознак:

  • Пальне може мати непрозорий, мутний або неочищений вигляд, що може свідчити про наявність домішок або забруднень.

  • Зіпсоване пальне може мати неприродний запах, який відрізняється від звичайного запаху бензину або дизельного пального.

  • Якщо автомобіль починає працювати неправильно після заправки, це може бути ознакою зіпсованого пального. При цьому можуть спостерігатися швидкі зупинки, втрата потужності або неправильна робота двигуна.

  • Іноді в пальній системі можуть утворюватися осади або відкладення, що можуть бути ознакою проблем з пальним.

Якщо ви помічаєте будь-яку з цих ознак у пальні, краще не використовувати його і звернутися до фахівців для перевірки та очищення системи пального.

Як правильно утилізувати зіпсоване пальне

Правильна утилізація зіпсованого пального важлива для запобігання забрудненню довкілля. Ось декілька кроків, які можна виконати для його утилізації:

  • Багато заправочних станцій або місцеві організації збирання небезпечних відходів мають програми утилізації використаного пального. Зверніться до них, щоб дізнатися, як правильно видалити зіпсоване пальне.

  • Ніколи не виливайте зіпсоване пальне у каналізаційні отвори або на землю. Це може призвести до забруднення ґрунту та водних джерел.

  • Деякі місцеві організації можуть мати спеціальні контейнери для збирання та утилізації зіпсованого пального. Дізнайтеся, чи є такі сервіси у вашому районі.

  • До тих пір, поки ви не зможете утилізувати зіпсоване пальне, зберігайте його у безпечному місці, де воно не може стати джерелом пожежі або забруднення.

  • Переконайтеся, що ви дотримуєтеся всіх місцевих правил і законів щодо утилізації небезпечних відходів, включаючи зіпсоване пальне.

Якщо у вас є сумніви щодо того, як правильно утилізувати зіпсоване пальне, зв'яжіться з місцевими органами влади або організаціями, які спеціалізуються на утилізації небезпечних відходів для отримання додаткової інформації та порад.

Раніше ми повідомляли, скільки коштуватиме пальне на початку весни. Також ми писали, як зміниться вартість пального в лютому.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.