UA RU

Народний вибір: які автомобілі найчастіше шукали та купували українці у 2023 році

У 2023 році переваги українців щодо автомобілів змінилися порівняно з минулим роком

Фото: Toyota, Volkswagen. Колаж: Pro Гроші

У сегменті нових авто у 2023 році домінували кросовери

Фото: Toyota, Volkswagen. Колаж: Pro Гроші

Експерти вивчили ситуацію на автомобільному ринку України у 2023 році. Названо моделі, якими найбільше цікавилися українці.

Про це розповіли експерти маркетплейсу AUTO.RIA.

Уживані автомобілі

Упродовж року попит на автомобілі з пробігом поступово зменшувався. Рекордним для українського ринку у 2023 році став травень, коли було продано найбільшу кількість авто.

У 2023 році вживані автомобілі найчастіше шукали у Києві (15%). Серед областей лідирує Львівська область (10%).

Найчастіше українці шукали вживані авто вартістю до 4000 доларів (18%). Також були популярні моделі у ціновому діапазоні від 10 000 до 15 000 доларів (17%).

Уживані авто, які найчастіше шукали у 2023 році
Фото: AUTO.RIA

Рейтинг найпопулярніших вживаних авто за пропозиціями та продажами у 2023 році майже повністю збігається. На першому місці розташувався Volkswagen Passat, а на другому – Skoda Octavia. Третє місце дісталося Renault Megane.

Четверте місце за кількістю пропозицій дісталося BMW 5 Series. Цю ж позицію, але з продажу зайняв Daewoo Lanos.

Також у 2023 році українці почали частіше купувати електромобілі. Попит на такі авто протягом року зріс удвічі.

Серед країн-виробників у сегменті автомобілів на українському ринку лідирує Німеччина. За нею слідують Японія та Франція.

Нові автомобілі

За 11 місяців 2023 року збільшилась кількість пропозицій щодо продажу нових авто. Приріст склав 49% порівняно з аналогічним періодом 2022 року.

Найчастіше українці шукали нові авто вартістю від 20 000 до 25 000 доларів (24,4%). Ще 22,09% користувачів цікавилися моделями у ціновому сегменті до 15 000 доларів.

Попит на нові електромобілі також збільшився. Проте найпопулярнішими авто за типом палива залишаються бензинові моделі (51,3%).

Найчастіше українці шукали нові кросовери Toyota RAV4. Крім цього, до списку лідерів за пошуковими запитами увійшли Renault Duster і Hyundai Tucson.

Нові авто, які найчастіше шукали у 2023 році
Фото: AUTO.RIA

Найпопулярнішим новим авто за зверненнями у 2023 році став Renault Duster. За кількістю пропозицій лідером є Hyundai Tucson.

У 2023 році українці найчастіше купували Renault Duster. Volkswagen Touareg та Toyota RAV4 розташувалися на другому та третьому місцях відповідно.

Восени цього року Volkswagen ID.4 став першим в історії авторинку України електромобілем, який очолив продаж нових авто. Це говорить про те, що українські водії виявляють підвищений інтерес до електричних моделей та автомобілів китайського виробництва.

Які нові бензинові автомобілі купували українці у 2023 році

Автомобілі з бензиновими двигунами залишаються цікавими для українських водіїв. Це найпопулярніший тип нових авто за підсумками 11 місяців 2023 року.

З початку 2023 року в Україні купили 25,8 тисячі бензинових авто. Це на третину більше, ніж за аналогічний період 2022 року.

Найпопулярнішим бензиновим автомобілем в Україні залишається Renault Duster. Також мали великий попит моделі Mazda CX-5 та Suzuki Vitara.

Раніше ми повідомляли, що у Києві помітили новітній спортивний універсал від SEAT. Також ми писали, що світове автовиробництво збільшилося на 10% у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі