UA RU

Підкорювач піщаних дюн: Dacia представила позашляховик для ралі "Дакар" (фото)

Dacia Sandrider розроблений спільно з британською командою Prodrive і оснащений потужним двигуном V6

Фото: Dacia. Колаж: Pro Гроші

Dacia Sandrider вперше візьме участь у перегонах вже цього року

Фото: Dacia. Колаж: Pro Гроші

Румунський автовиробник Dacia представив перегоновий болід Sandrider. Новинка візьме участь у ралі-марафоні "Дакар" у 2025 році.

Про це розповіли на сайті Dacia.

Dacia Sandrider отримав футуристичний дизайн, який натхненний концепт-каром Manifesto, представленим у 2022 році. Попереду розташовані роздільна оптика та одна фара дальнього світла.

Dacia Sandrider передня частина
Фото: Dacia

Задня оптика складається з кількох світлових елементів. Назва бренду інтегрована з ліхтарями.

Dacia Sandrider задня частина
Фото: Dacia

Dacia Sandrider змагатиметься у вищій категорії Ultimate T1+. Якщо екіпажу вдасться фінішувати першими, то вони здобудуть повну перемогу у загальному заліку.

У розробці боліда брала участь британська перегонова команда Prodrive. Пілотами стануть Себастьян Льоб, Насер Аль-Атіях та Крістіна Гутьєррес Ерреро.

У Dacia поділилися, що болід вдалося зробити дуже легким та обтічним. Завдяки кузовним панелям із запатентованими антиінфрачервоними пігментами температура всередині авто помітно нижча, ніж у конкурентів.

На авто встановлено 17-дюймові алюмінієві колісні диски. Вони взуті у 37-дюймові позашляхові шини BF Goodrich.

В інтер'єрі встановлені два спортивні сидіння Sabelt, які виконані з антибактеріальної тканини. Всі дисплеї всередині розташовані так, щоб усі показання можна було легко зчитувати навіть при яскравому сонячному світлі.

Dacia Sandrider інтер'єр
Фото: Dacia

Dacia Sandrider оснащений 3,0-літровим турбованим двигуном V6 потужністю 365 к.с. і 540 Нм крутного моменту. Він працює у парі з 6-ступінчастою секвентальною коробкою передач.

Болід заправлятимуть синтетичним пальним Aramco. Завдяки цьому вдасться значно знизити рівень шкідливих викидів.

Dacia Sandrider дебютує на "Ралі Марокко" у жовтні 2024 року. Саме це змагання дозволить підготувати болід до "Дакару" у 2025 році.

Нова Dacia Duster вперше може отримати спортивну версію

Кросовер Dacia Duster третього покоління може отримати купеподібну версію. Таку модифікацію планують представити у 2025 році.

Новий Dacia Duster заснований на платформі CMF-B. Він має багато відмінностей від моделей минулих поколінь.

Купеподібна версія моделі матиме кілька візуальних відмінностей від стандартного кросовера. Через змінений дах простір на задньому ряду сидінь буде зменшено, але дизайн екстер'єру стане спортивнішим.

Новинка розділить силові установки зі стандартною моделлю. На вибір будуть доступні бензинові двигуни та гібридні установки.

Раніше ми повідомляли, що китайці презентували недорогого конкурента Land Rover Defender за 30 600 доларів. Також ми писали, що Mercedes-Benz готують компактний електричний позашляховик у стилі G-Class.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі