UA RU

Найзаплутаніші правила дорожнього руху: про що забувають українські водії

Ці помилки можуть призвести до небезпечних ситуацій на дорозі, а також до інших непередбачуваних ситуацій

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

ПДР є дуже важливими

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Знання правил дорожнього руху є досить важливими для того, аби ви пересувались на дорозі безпечно. Саме вони створюють загальні правила та норми, які регулюють поведінку учасників дорожнього руху. Розуміння цих правил допомагає вам уникнути аварій, зменшити ризики порушень і конфліктів на дорозі тощо. Однак іноді навіть найдосвідченіші водії можуть забути чи переплутати деякі правила.

Редакція сайту Pro Гроші розповідає, які правила дорожнього руху водії плутають найчастіше.

У водіїв в Україні часто виникають плутанини з різними правилами дорожнього руху, які офіційно затвердженні Верховною Радою України. Ось кілька з найпоширеніших помилок:

Ці помилки можуть призвести до небезпечних ситуацій на дорозі та порушень правил, тому важливо для водіїв ретельно ознайомлюватися з правилами дорожнього руху та дотримуватися їх для загальної безпеки на дорозі.

Як змінилися правила отримання посвідчення водія

Раніше ми вже розповідали, що за новими умовами в Україні відбувається теоретична підготовка майбутніх водіїв. Тепер можна самостійно готуватися до іспитів, а не ходити в автошколу. Тепер вам лише необхідно:

Після цього майбутні водії отримують доступ до складання теоретичного іспиту у сервісному центрі МВС або у ЦНАПі на рівних правах з учнями автошкіл.

При цьому залишилася умова, за якою водії обов'язково повинні пройти курси з водіння в автошколі. Практичний іспит у сервісному центрі складається тільки після виконання цієї умови. Тоді ж видається водійське посвідчення.

Раніше ми розповідали, чому українцям не подобається зміни у процесі отримання водійських прав. Також ми писали про десять правил, які мають знати кожні водії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі