UA RU

В Україні призупинили роботу автомобілів-фантомів для фіксації порушень ПДР

Автомобілі-фантоми більше не їздять українськими дорогами через повномасштабне вторгнення РФ

Фото: Патрульна поліція України/Facebook, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Рішення про призупинення роботи автомобілів-фантомів має кілька причин

Фото: Патрульна поліція України/Facebook, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Голова Національної поліції України Іван Виговський заявив, що роботу поліцейських автомобілів-фантомів було призупинено. Такі авто більше не їздять дорогами.

Про це розповіли на сайті Українські Новини.

Виговський зазначив, що Нацполіція зупинила відеофіксацію порушень правил дорожнього руху та роботу камер відеоспостереження на початку повномасштабного вторгнення РФ. Це рішення пов'язане з ризиком витоку конфіденційної інформації.

Також на початку війни багато українців частіше порушували правила дорожнього руху для того, щоб залишити небезпечні території. У таких випадках автомобілі-фантоми могли автоматично призначати водіям величезні штрафи.

Автомобілі-фантоми запустили в Україні на початку 2022 року. Проте з початком війни було ухвалено рішення призупинити проєкт.

Виговський наголосив, що на рішення про призупинення роботи автомобілів-фантомів також вплинули фінансові питання. Ці авто не прив'язані до якоїсь території, тому до бюджетів територіальних громад не надходитиме частина грошей зі сплати штрафів.

За словами голови Національної поліції України, автомобілі-фантоми можуть знову повернутись на українські дороги. Проте це навряд чи станеться під час війни.

В Україні вводять нові посвідчення водія та техпаспорт

У Головному сервісному центрі МВС заявили, що посвідчення водія та техпаспорт будуть оновлені. Документи матимуть додатковий захист від підробки.

Відповідну Постанову №1358 ухвалив Кабінет Міністрів України. Вона набула чинності 26 грудня.

Сервісні центри МВС будуть видавати посвідчення водія та техпаспорт зі спеціальним маркуванням. На них буде розміщено QR-код з посиланням на електронний сервіс для перевірки відомостей.

Сервісні центри МВС продовжуватимуть видавати водіям документи поточного зразка. Нові посвідчення водія та техпаспорт можна буде отримати після того, як старі документи закінчаться або з 1 серпня 2024 року.

Варто зазначити, що водії зможуть користуватися документами поточного зразка до закінчення терміну їх дії. Проте їх можна замінити за бажанням.

Раніше ми писали, що у "Дії" може з'явитися послуга розмитнення автомобіля. Також ми повідомляли, як дізнатися історію автомобіля за VIN-кодом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі