UA RU

Як дізнатися історію автомобіля за VIN-кодом: популярні онлайн-сервіси

Перевірка авто за VIN-кодом дозволить дізнатися про всі інциденти, в які потрапляв транспортний засіб перед його покупкою

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У VIN-коді міститься безліч даних про транспортний засіб

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

VIN-код дозволяє дізнатися безліч подробиць про автомобіль включаючи рік його випуску і завод, на якому він був зібраний. Також ідентифікаційний номер допоможе дізнатися, чи транспортний засіб потрапляв у ДТП.

Редакція Pro Гроші розповість, як дізнатися історію автомобіля за його VIN-кодом.

VIN-код складається з 17 символів, кожен з яких має значення. Він наноситься на нероз'ємних частинах кузова або шасі, а також спеціальних номерних табличках.

VIN-код дозволяє дізнатися, чи потрапляло авто у ДТП перед його покупкою. Крім цього, можна розпізнати викрадений автомобіль, якщо дані ідентифікаційного номера не збігаються.

Онлайн-сервіси для перевірки автомобіля за VIN-кодом:

Щоб дізнатися інформацію про автомобіль, достатньо ввести його VIN-код. Через деякий час ви отримаєте всі доступні відомості.

Варто зазначити, що деякі сервіси не дозволяють безплатно переглянути інформацію про авто за VIN-кодом. Вони надають послуги лише на платній основі.

У "Дії" з'явилася послуга купівлі-продажу автомобілів

У "Дії" стала доступна послуга купівлі-продажу автомобілів онлайн. Це можна зробити лише за кілька кліків.

З 20 грудня українські водії можуть перереєструвати авто у "Дії". Послуга вже доступна для легкових моделей, мотоциклів та мопедів.

Після перевірки умов угоди можна підписати договір "Дія.Підписом", а потім обмінятися грошима та транспортним засобом. Усі підписані документи надійдуть адміністратору сервісного центру МВС.

Пакет документів буде надіслано новому власнику до відділення Укрпошти. Електронні документи на авто будуть доступні у "Дії".

Раніше ми повідомляли, що в Україні вводять нові посвідчення водія та техпаспорт. Також ми писали, що українське посвідчення водія тепер можна отримати ще у кількох країнах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі