Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Чек-лист для покупця: як правильно перевірити б/в авто

Дотримуючись лише кількох порад ви зможете купити точно хорошу машину, а також зекономити чимало нервів

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці повинні якісно перевіряти майбутні авто

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці продовжують купувати автомобілі навіть не дивлячись на повномасштабну війну. Більшість людей все-таки звертають увагу вже на машини, які були в користуванні, адже вони дещо вигідніші в ціні для звичайних українців. Однак варто памʼятати, що перед покупкою машини слід про неї дізнатися чимало інформації.

Про це пише сайт Pro Гроші.

Що необхідно уточнити у власника авто

По-перше, уточніть який він вже по черзі власник у цього транспорту. Логічно, що чим менше їх було, то тим краще, адже у такому випадку історія цього автомобіля досить прозора та проста, а значить і проблем у вас з авто буде менше.

По-друге, дізнайтеся, який насправді рік випуску машини, адже часто буває так, що в технічному паспорті вказують +1 рік, якщо попередній власник зміг домовитись про це в органах реєстрації. Також уточніть, де власник завжди залишав машину, адже це теж важливо. Наприклад:

  • гараж;
  • вулиця;
  • під навісом;
  • на стоянці.

Ще памʼятайте, що чимало водіїв намагаються скрутити пробіг перед продажем авто, аби виручити більше грошей. Тому до цього пункту треба підійти відповідально. Для початку запитайте просто у власника про реальний пробіг автомобіля. Після цього поцікавтеся наявністю сервісної книжки або можливості отримання видруку робіт з автосервісу, де обслуговувався автомобіль. Якщо при покупці б/в авто з віком 1-5 років вам говорять, що такої книги немає, то скоріше за все власник змінив дані пробігу.

Після цього всього вже в кінці запитайте про те, чому ж людина вирішила продати це авто. Причини можуть бути дійсно різні, але якщо останній власник проїздив на цій машині менше ніж рік, то саме це може означати, що даний автомобіль досить проблемний або був в аварії та продається після відновлення.

Які дії треба виконати при покупці автомобіля у використанні

Вивчіть всю історію машини, яку хочете купувати. Перш ніж купувати, подивитися всі документи на даний транспорт. А ще попросіть продавця надати потрібну вам інформацію заздалегідь, адже так вам вдасться дізнатися про авто, не виходячи з дому.

Перевірте кузов. Уважно його огляньте та переконайтеся, що машина немає вм’ятин, подряпин, іржи або розбіжностей відтінків фарби. Якщо ви оглянете машину під гострим кутом, так буде простіше помітити грунтовку та шпаклівку.

Оцініть машину всередині. Загляньте до салону та продивіться уважно всі деталі. Зверніть увагу, чи є потертості оббивки, тріщини пластикових поверхонь та подряпини. Наприклад, потерті накладки на кермо і педалі можуть свідчити про те, що скоріше за все дана машина служила в таксі. Отже, логічно, що вона має великий пробіг. Якщо дані не збігаються з тим, що ви помітили, то це перший дзвіночок про те, що вас можуть обманювати.

Дотримуючись усіх цих порад ви зможете вберегти себе від шахрайства та обрати дійсно машину мрії.

Раніше ми розповідали про бюджетні автомобілі, які можуть сподобатися українцям. Також ми писали, як правильно купувати автомобіль.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.