Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Ford показав секретні концепт-кари, які ніколи не демонстрували публіці (фото)

Всі фанати Ford можуть ознайомитись із сотнями цікавих автомобілів бренду, які так і не запустили у виробництво

Фото: Ford. Колаж: Pro Гроші

Цифрове сховище Ford Heritage Vault містить понад 1800 зображень

Фото: Ford. Колаж: Pro Гроші

Ford опублікував серію знімків експериментальних концепт-карів минулого сторіччя. Деякі з цих моделей ніколи не демонстрували публіці.

Про це розповіли на сайті CarBuzz.

У сховище Ford Heritage Vault завантажили 100 нових зображень концепт-карів бренду. Загалом там зберігається понад 1800 знімків різних авто, створених з 1896 до 2021 року.

Архіваріус компанії Ford Тед Раян заявив, що деякі фото є унікальними та не мають копій. На них зображено безліч концепт-карів, створених з метою показати можливості бренду.

Одним з найцікавіших екземплярів є Ford Seattle-ite XXI, який був розроблений для Всесвітньої виставки у Сіетлі у 1962 році. Це авто отримало чотири керовані передні колеса і змінні силові установки. Крім цього, передбачено комп'ютер для планування подорожей.

Ford Seattle-ite XXI
Ford Seattle-ite XXI
Фото: Ford

Крім цього, в архіві можна помітити й досить відомі концепт-кари. Серед них Ford X-100 та Lincoln Futura.

Однією з найнезвичайніших моделей є Ford Nucleon 1958 року. За задумом цей автомобіль оснащувався ядерним двигуном, який дозволяв проїхати до 8000 км без підзарядки.

Ford Nucleon
Ford Nucleon
Фото: Ford

Ford Aurora є розкішним універсалом з довгим дахом. Інтер'єр нагадує вітальню із кріслами, які можна обертати на 180 градусів.

Ford Aurora
Ford Aurora
Фото: Ford

Цей яскравий пікап Ford Bronco Boss 1992 міг стати наступником культової моделі п'ятого покоління. Проте проєкт був заморожений, доки у 2021 році не дебютував новий позашляховик.

Ford Bronco Boss планували запустити у серійне виробництво
Ford Bronco Boss планували запустити у серійне виробництво
Фото: Ford

Вивчити цифрове сховище Ford Heritage Vault може будь-хто. Для цього достатньо перейти за посиланням та знайти певну модель.

Найочікуваніші автомобільні новинки 2024 року

У 2024 році очікується дебют великої кількості цікавих автомобілів. Деякі моделі можуть здійснити революцію в автоіндустрії.

Наступного року з'явиться безліч автомобілів, на які мільйони автомобілістів чекають з нетерпінням. Серед них є кросовери, седани, універсали та позашляховики.

У 2024 році у продаж надійдуть заряджений седан BMW M5 та електричний позашляховик Cadillac Escalade IQ. Також наступний рік подарує нам бюджетний електрокар Renault 5 та великий кросовер Dacia Bigster.

Раніше ми писали, що преміальні кросовери провалили оновлені краш-тести. Також ми повідомляли, що Lexus представив стильний електрокросовер із запасом ходу 428 км.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.