Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Купити, продати або обміняти: плани українських автомобілістів на 2024 рік

Плани багатьох українців щодо купівлі та продажу автомобілів змінилися через повномасштабне вторгнення

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Більшість українців планує змінити своє авто

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Експерти провели опитування серед українських водіїв щодо їх планів на 2024 рік. У дослідженні взяли участь 1200 осіб.

Редакція Pro Гроші розповість про плани українських автомобілістів на 2024 рік, які ґрунтуються на результатах опитування, проведених маркетплейсом AUTO.RIA.

Опитування було проведено у період з листопада по грудень 2023 року. Серед опитаних 78% склали чоловіки та 8% – жінки. Ще 14% утрималися від відповіді.

Плани українських автомобілістів щодо покупки чи зміни авто у 2024 році

Експерти з'ясували, чи планують українці купити, продати чи обміняти своє авто наступного року. 89% респондентів вже мають свій транспортний засіб і 78% з них планують його замінити. При цьому 31% водіїв хочуть зробити це найближчим часом, а 47% поки що не мають конкретних термінів.

Також 11% опитаних українців ще не мають свого автомобіля. З них 93% планує придбати авто у 2024 році.

Чи є в українських автомобілістів власне авто
Чи є в українських автомобілістів власне авто
Фото: AUTO.RIA

Цілі купівлі автомобіля серед українців різняться. Наприклад, 47% респондентів хочуть придбати потужнішу модель, 45% водіїв мають намір вибрати комфортніше авто, а 8% вказали, що мають намір купити транспортний засіб, щоб зберегти своє життя у разі небезпеки. Ще 7% українців відкладали покупку після початку повномасштабного вторгнення, але планують зробити це найближчим часом.

Більшість жителів України не планують імпортувати авто з-за кордону (36%). Проте 35% водіїв заявили, що розглядають можливість придбати автомобіль з Європи.

Чи планують українці імпортувати авто з інших країн
Чи планують українці імпортувати авто з інших країн
Фото: AUTO.RIA

Згідно з опитуванням, 29% українців розраховують купити автомобіль за ціною від 10 000 до 20 000 доларів. Ще 20% респондентів планують придбати авто у межах 4000 – 6000 доларів.

Повномасштабне вторгнення Росії вплинуло на бюджет для покупки автомобіля серед багатьох українців. Таку відповідь дали 48% опитаних осіб. Ще 11% водіїв заявили, що їхній бюджет на купівлю авто не змінився.

Як повномасштабне вторгнення вплинуло на бюджет при купівлі авто серед українців
Як повномасштабне вторгнення вплинуло на бюджет при купівлі авто серед українців
Фото: AUTO.RIA

Дослідження показало, що війна вплинула на пріоритети українців під час вибору автомобіля. Багатьом водіям довелося знизити свої бюджети на покупку авто.

В Україні почали купувати більше кросоверів

В Україні у листопаді придбали 25,6 тисячі уживаних кросоверів та позашляховиків. Частка таких авто на вторинному ринку становила 25,1%.

Серед автовиробників у сегменті кросоверів та позашляховиків з пробігом лідирує бренд Nissan. Друге місце утримує Volkswagen, а на третій позиції розташувалася Toyota.

Кросовери та позашляховики популярні в Україні завдяки своїй практичності та прохідності. Також ці моделі просторіші за інші легкові автомобілі.

Раніше ми писали, чи можна їздити на авто без бампера та у яких випадках передбачено штраф. Також ми повідомляли, електромобілі з яким кольором кузова найчастіше купують в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.