Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

На гібридних автомобілях Honda виявили небезпечний дефект: відкликають понад 100 000 авто

Поки автовиробник отримав лише дві гарантійні претензії, але проблема може бути присутня на 106 030 автомобілях

Фото: Pexels, Honda. Колаж: Pro Гроші

Деякі кросовери Honda CR-V мають проблеми з пожежонебезпечністю

Фото: Pexels, Honda. Колаж: Pro Гроші

У США відкликають понад 100 000 гібридних кросоверів Honda CR-V. На моделі 2020-2022 років випуску виявили небезпечний дефект.

Про це розповіли на сайті Reuters.

В американському підрозділі Honda Motor Co заявили, що відкликання автомобілів пов'язане з їхньою пожежонебезпечністю. На деяких кросоверах Honda CR-V відсутній запобіжник у ланцюзі живлення 12-вольтного кабелю акумулятора. При ДТП може статися коротке замикання.

Усього відкликанню підлягають 106 030 гібридних кросоверів. Поки що автовиробник отримав лише дві гарантійні претензії, пов'язані з цим дефектом. Проте, власники Honda CR-V можуть самостійно звернутися до представників бренду, щоб перевірити своє авто.

На щастя, поки що не зареєстровано жодного випадку травм або смертей через відсутність запобіжника. Дилери Honda планують замінити акумуляторний кабель всім власникам моделі безплатно.

Минулий великий відгук автомобілів Honda стався на початку грудня. Тоді японський автовиробник відкликав 1 138 250 автомобілів для безплатного ремонту через несправні паливні помпи. Цей дефект був виявлений на 25 моделях, включаючи N-Box, Fit та Stepwgn.

Преміальні кросовери провалили оновлені краш-тести

Страховий інститут безпеки дорожнього руху опублікував результати оновлених краш-тестів. У них взяли участь сучасні преміальні кросовери.

У краш-тестах випробували моделі BMW X3, Mercedes-Benz GLE, Lincoln Aviator, Audi Q5, Cadillac XT6, Acura MDX, Lexus RX і Volvo XC60. Лише три кросовери мають достатній рівень захисту пасажирів заднього ряду сидінь.

Volvo XC60 отримав найвищі оцінки за захист водія та його пасажирів. Цей кросовер зміг перевершити всіх конкурентів.

Acura MDX та BMW X3 отримали в краш-тестах оцінку "Прийнятно". Пасажири цих автомобілів ризикують зазнати легких травм при зіткненні.

Cadillac XT6 виявився найнебезпечнішим кросовером з представлених моделей. Експерти надали авто оцінку "Погано" через підвищений ризик травм голови та шиї при зіткненні у задніх пасажирів.

Раніше ми повідомляли, що Lexus представив стильний електрокросовер із запасом ходу 428 км. Також ми писали, що новий спортивний електрокросовер Hyundai розсекретили до прем’єри.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.