Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

На варті порядку: які незвичайні авто використовують поліцейські у різних країнах

У деяких країнах світу поліцейські використовують у службових цілях дуже нестандартні автомобілі

Фото: Defence & Security Middle East. Колаж: Pro Гроші

В ОАЕ поліцейські часто їздять на спортивних авто

Фото: Defence & Security Middle East. Колаж: Pro Гроші

У багатьох країнах світу поліцейські часто використовують автомобілі вітчизняного виробництва, які можна зустріти на місцевих дорогах. Проте серед них є й незвичайні службові машини.

На сайті Top Gear розповіли про найбільш нестандартні поліцейські авто.

В Україні поліцейські використовують багато різних автомобілів. Серед них кросовери Renault Duster та Mitsubishi Outlander, а також гібридний ліфтбек Toyota Prius.

Спорткари та електромобілі не є службовими автомобілями в Україні. Проте їх використовують поліцейські у деяких інших країнах світу.

Найнезвичайніші поліцейські автомобілі з різних країн світу

Австралія

Автопарк австралійських поліцейських може дуже відрізнятися залежно від регіону їхньої юрисдикції. Наприклад, правоохоронці зі штату Квінсленд використовують спортивний ліфтбек. Kia Stinger GT S.

Kia Stinger GT S
Kia Stinger GT S
Фото: Kia

Ця модель оснащена 365-сильним турбованим двигуном V6 і здатна розганятися від 0 до 100 км/год за 4,9 секунди. Максимальна швидкість становить 270 км/год.

У розпорядженні поліції Нового Південного Уельсу є заряджений седан HSV GTS. Автомобіль використовують виключно для оповіщення інших учасників дорожнього руху, але ця модель здатна зловити навіть найшвидших злочинців.

HSV GTS
HSV GTS
Фото: HSV

HSV GTS оснащений 6,2-літровим компресорним двигуном V8 потужністю 588 к.с. і 740 Нм крутного моменту. Розгін від 0 до 100 км/год займає 4,3 секунди, а максимальна швидкість становить 329 км/год.

Велика Британія

У Великій Британії поліцейські використовують безліч моделей авто. Найчастіше вони їздять на автомобілях Vauxhall, але є й винятки.

У Гамберсайді в автопарку поліцейських є заряджений седан Lexus IS-F. Його використовують як засіб стримування злочинців.

Lexus IS-F
Lexus IS-F
Фото: Lexus

Ця модель оснащена 5,0-літровим атмосферним двигуном V8 потужністю 423 к.с. і 520 Нм крутного моменту. Розгін від 0 до 100 км/год займає 4,6 секунди, а максимальна швидкість становить 270 км/год.

Поліція Уельсу має у своєму розпорядженні пікап Ford Ranger Raptor. Ця модель дозволяє гнатися за злочинцями пересіченою місцевістю.

Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor
Фото: Ford

Ford Ranger Raptor оснащений 2,0-літровим турбованим двигуном потужністю 213 к.с. і 500 Нм крутного моменту. Пікап здатний розганятись від 0 до 100 км/год за 10 секунд.

Греція

Поліцейські автомобілі в Греції по праву носять титул "найповільніших у світі". У цій країні правоохоронці не використовують спортивні моделі.

У 2021 році на острові Халкі для зниження рівня шкідливих викидів для поліції було закуплено партію мініатюрних електромобілів Citroen Ami. Ця модель навряд чи підійде для переслідування злочинців на швидких авто.

Citroen Ami
Citroen Ami
Фото: Stellantis

Citroen Ami оснащений 8-сильним електромотором. Максимальна швидкість моделі становить лише 45 км/год.

Італія

Італія славиться своїми спортивними автомобілями. Місцеві поліцейські також використовують різні спорткари та суперкари для виконання службових завдань.

Спортивний кросовер Lamborghini Urus Performante вже цього року приєднається до автопарку італійської поліції. Автомобіль використовуватиметься для швидкого перевезення органів.

Lamborghini Urus Performante
Lamborghini Urus Performante
Фото: Lamborghini.com

Lamborghini Urus Performante оснащений 4,0-літровим турбованим двигуном V8 потужністю 666 к.с. і 850 Нм крутного моменту. Розгін від 0 до 100 км/год займає 3,3 секунди, а максимальна швидкість становить 306 км/год.

Італійські карабінери (військовий підрозділ італійської поліції) також мають кілька незвичайних автомобілів. Серед них заряджений седан Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Фото: Stellantis

Ця модель оснащена 2,9-літровим турбованим двигуном V6 потужністю 510 к.с. і 600 Нм крутного моменту. Розгін від 0 до 100 км/год займає 3,9 секунди, а максимальна швидкість становить 307 км/год.

Об'єднані Арабські Емірати

Поліцейські з ОАЕ прославилися завдяки своєму автопарку з розкішних автомобілів. У цій країні правоохоронці їздять на дуже швидких та дорогих моделях.

У розпорядженні поліцейських є суперкар Lykan Hypersport. Усього було випущено сім таких авто.

Lykan Hypersport
Lykan Hypersport
Фото: W Motors

Lykan Hypersport оснащений 3,7-літровим турбованим опозитним двигуном потужністю 780 к.с. і 960 Нм крутного моменту. Суперкар здатний розганятись від 0 до 100 км/год всього за 2,8 секунди та розвивати швидкість до 385 км/год.

Туристична поліція Дубая також може похвалитися незвичайними авто. Одним з останніх поповнень у їхній колекції є електрокросовер Lotus Eletre R.

Lotus Eletre R
Lotus Eletre R
Фото: Lotus

Ця модель оснащена двома електромоторами сумарною потужністю 905 к.с. і 985 Нм крутного моменту. Розгін від 0 до 100 км/год займає 2,95 секунди, а максимальна швидкість становить 265 км/год.

Які потужні автомобілі можна купити в Україні

Експерти назвали 10 найпотужніших нових автомобілів, які можна купити в Україні. Ціни на ці моделі починаються з кількох мільйонів гривень

Топ-10 найпотужніших автомобілів в Україні:

  1. Mercedes-AMG GT4 63s E-Performance – 843 к.с.
  2. Dodge Challenger SRT Super Stock – 818 к.с.
  3. Mercedes-AMG S63 E Performance – 802 к.с.
  4. RAM 1500 TRX – 702 к.с.
  5. Mercedes-AMG C 63 E Performance – 680 к.с.
  6. Bentley Continental GT – 659 к.с.
  7. Porsche 911 Turbo S – 650 к.с.
  8. Audi RS e-tron GT – 646 к.с.
  9. Audi RS 6 Avant performance – 630 к.с.
  10. Mercedes-AMG GLE 63S – 612 к.с.

Mercedes-AMG GT4 63s E-Performance є найпотужнішим авто, яке можна купити новим в Україні. Ця модель оснащена гібридною установкою з 4,0-літровим турбованим двигуном V8 та електромотором сумарною потужністю 843 к.с. і 1400 Нм крутного моменту.

Раніше ми повідомляли, що Ford представив спортивний електрофургон. Також ми писали, що експерти назвали найнадійніші та найненадійніші автомобілі з пробігом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.