Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Надійне керування у снігопад: експертні поради для безпечної поїздки

Коли на вулиці слизько та досить засніжено, то будь-які різкі рухи можуть лише погіршити ситуацію на дорозі

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Водіям треба бути обачними у таку пору року

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Взимку автомобілістам треба бути неймовірно уважними та обережними. Все через те, що саме в цю пору року найчастіше відбуваються негоди, на дорогах може бути ожеледиця та інші умови, які можуть створити аварійну ситуацію. Ба більше, навіть не всі водії знають про те, як правильно їздити під час снігопаду.

Про це пише йдеться на сайті avtoblog.

Необхідно обов’язково використовувати зимову гуму

Звісно це найперше правило про яке варто памʼятати, коли настали холоди та випав сніг. Також вважається, що на повнопривідній машині можна їздити на всесезонній гумі. Однак це не так. Пам’ятайте, що повний привід дає перевагу тільки при початку руху автомобіля з місця на слизькій дорозі.

Очистіть сніг зі свого автомобіля

Багато хто, навіть з досвідчених водіїв часто не очищують свій автомобіль від снігу та льоду. Або певні водії можуть очистити тільки лобове скло, забуваючи про очищення всієї машини. Однак варто памʼятати, що це небезпечно, адже сніг, який знаходиться на даху, може під час руху злітати на лобове і заднє скло. Своєю чергою це може призвести до ДТП, адже сніг вам перекриє всю видимість.

Всі рухи й маневри повинні бути плавними

Коли на вулиці слизько та досить засніжено, то будь-які різкі рухи можуть порушити баланс стійкості автомобіля на дорозі. Адже саме так вам автомобіль може втратити зчеплення з дорогою. Саме тому намагайтеся різко не розганяти та не гальмувати. Також не повертайте різко рульове колесо під час повороту. Якщо ваш автомобіль має зимовий режим водіння, то обов’язково включіть його.

Ніколи не включайте круїз-контроль в поганих умовах на дорозі

Таку функцію в авто можна використовувати лише на сухій і не слизькій дорозі. Круїз-контроль призначений для підтримки встановленої водієм швидкості руху, однак він не може враховувати різні дорожні умови. Тому у снігопад або в ожеледь контроль над автомобілем повинна бути тільки ручною.

Керуйте автомобілем на комфортній швидкості

Намагайтеся в зимовий час не розганятися занадто швидко. Якщо під час руху ви відчуваєте побоювання на високих швидкостях, то краще збавити оберти, аби почувати себе впевнено та комфортно. Якщо ж ви боїтеся, рухаючись навіть на маленькій швидкості, то краще взагалі відмовитися від поїздок у негоду.

Якщо ви втратили контроль над автомобілем, то не припиняйте спробу уникнути заносу

Коли вже так сталося, то не закривайте очі від страху і не відпускайте рульове колесо. Перше що ви повинні зробити, коли втратили контроль над автомобілем, це прибрати ногу з педалі газу. Далі треба сконцентрувати свою увагу на ту ділянку дороги, куди ви хочете, щоб машина перемістилася.

Раніше ми розповідали, чому українцям не подобається зміни у процесі отримання водійських прав. Також ми писали про десять правил, які мають знати всі водії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.