Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Найпопулярніший спорткар у світі отримав масштабне оновлення (фото)

Оновлена ​​Mazda MX-5 зовні відрізняється від поточної моделі новими передніми фарами та задніми ліхтарями

Фото: Mazda. Колаж: Pro Гроші

Оновлена Mazda MX-5 отримала безліч покращень

Фото: Mazda. Колаж: Pro Гроші

Mazda представила оновлений спорткар MX-5 2024 модельного року. Новинка отримала кілька косметичних змін та покращену інформаційно-розважальну систему.

Про це розповіли на сайті Mazda.

Mazda MX-5 є найпопулярнішим спорткаром у світі. За 35 років виробництва було продано понад 1,2 млн екземплярів цієї моделі.

Спорткар отримав оновлені фари зі світлодіодними денними ходовими вогнями. Крім цього, модель пропонується з новими колісними дисками.

Mazda MX-5 2024 передня частина
Mazda MX-5 2024 передня частина
Фото: Mazda

Задні ліхтарі також покращили. Вони отримали інше оформлення та стали ефективнішими.

Mazda MX-5 2024 задня частина
Mazda MX-5 2024 задня частина
Фото: Mazda

Покупці тепер можуть замовити спорткар у новому кольорі Aero Grey. Він доступний за доплату.

В інтер'єрі розмістили 8,8-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи. Він підтримує голосове керування, а також підключення смартфона через Android Auto або Apple CarPlay.

Mazda MX-5 2024 інтер'єр
Mazda MX-5 2024 інтер'єр
Фото: Mazda

Панель приладів отримала нову графіку зі збільшеною контрастністю. Центральна консоль виконана з матеріалів найкращої якості.

Керованість спорткара також була покращена. Тепер модель може проїжджати повороти на вищій швидкості.

Mazda MX-5 оснащена 2,0-літровим атмосферним бензиновим двигуном потужністю 184 к.с. і 205 Нм крутного моменту. Він працює в парі з 6-ступінчастою механікою або автоматичною коробкою передач.

Початкова вартість оновленої Mazda MX-5 становитиме 28 985 доларів. Найдорожча версія спорткара коштуватиме 35 205 доларів. Старт продажу заплановано на другий квартал 2024 року.

Популярний седан Mazda знімають з виробництва

У Японії знімають з виробництва седан Mazda 6. У 2023 році попит на модель на внутрішньому ринку виявився рекордно низьким.

Mazda 6 залишила ринки США та Великої Британії у 2021 та 2023 роках відповідно. Продаж седана поступається кросоверам японського бренду.

Замість седана в Японії пропонуватимуть кросовери з лінійки CX. На базі Mazda 6 випускається кросовер CX-5.

До 2022 року в розробці було четверте покоління Mazda 6. Проте проєкт вирішили скасувати.

Найближчим часом седан залишиться доступним у кількох країнах світу. Попри це, наступного року його виробництво може бути повністю припинено.

Mazda 6 оснащується бензиновими та дизельними двигунами на вибір потужністю від 145 до 250 к.с. Ця модель недоступна для придбання в Україні.

Раніше ми писали, що найнезвичайніший хетчбек Nissan отримав стильний заводський тюнінг. Також ми повідомляли, що Porsche 911 отримав незвичайний тюнінг у стилі культового спорткара 50-х.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.