Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Не відповідає правилам: популярний кросовер Porsche знімають з виробництва

Замість Porsche Macan з ДВЗ у країнах Євросоюзу продаватимуть повністю електричний кросовер

Фото: Porsche. Колаж: Pro Гроші

Porsche Macan випускається з 2014 року

Фото: Porsche. Колаж: Pro Гроші

Кросовер Porsche Macan з двигуном внутрішнього згоряння більше не буде доступним для покупки в Євросоюзі з 2024 року. Модель замінять на електромобіль.

Про це розповіли на сайті Automotive News Europe.

Porsche Macan з ДВЗ не відповідає оновленим вимогам кібербезпеки в ЄС. Тому у багатьох європейських країнах кросовер більше не можна буде купити з квітня 2024 року.

Спочатку Porsche планували продавати в Євросоюзі дві версії Macan – з ДВЗ або з електричною силовою установкою. Проте автовиробник не зміг домовитись з регулюючими органами.

Регламент UNECE WP.29 передбачає, що всім новим автомобілям у ЄС потрібно мати сертифікат кібербезпеки. Для його отримання модель має оснащуватися захисними системами від хакерів.

Якщо автовиробник порушить регламент, йому доведеться сплатити штраф у розмірі до 30 000 євро (32 747 доларів) за кожний випущений транспортний засіб. Для порівняння, у Європі у 2023 році було продано 20 117 кросоверів Porsche Macan.

Альтернативою бензиновій моделі стане новий електрокросовер. Він буде заснований на платформі PPE.

Новий Porsche Macan оснастять двома електромоторами потужністю до 612 к.с. і 738 Нм крутного моменту. Крім цього, для топової версії моделі буде доступна функція короткочасного збільшення віддачі силової установки до 751 сили.

Доступний електромобіль Renault знімають із виробництва

Компактний електромобіль Renault ZOE знімуть із виробництва у 2024 році. Хетчбек замінять на нову доступну модель.

Виробництво Renault ZOE буде припинено у 2024 році. Клієнти зможуть купити цю модель, доки не будуть розпродані всі екземпляри.

Електромобіль Renault Zoe випускається з 2012 року. Першого року у Франції було продано 5511 таких авто.

Оновлена ​​модель пропонується з батареєю місткістю 52 кВт·год. Запас ходу електрокара складає 390 км на одному заряді.

Renault ZOE оснащений електромотором потужністю 135 к.с. Хетчбек здатний розганятися від 0 до 100 км/год за 9,5 секунди, а максимальна швидкість становить 140 км/год.

Раніше ми писали, що популярний суперкар Audi отримав фінальну версію. Також ми повідомляли, що в Україні надійшов у продаж кросовер Lexus із витратою пального 1,3 літра на 100 км.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.