Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Не захищають пасажирів: преміальні кросовери провалили оновлені краш-тести (відео)

Лише три кросовери з восьми забезпечили достатній рівень захисту пасажирів заднього ряду сидінь при ДТП

Фото: скріншоти з відео. Колаж: Pro Гроші

Лише один кросовер отримав максимальну оцінку за безпеку

Фото: скріншоти з відео. Колаж: Pro Гроші

Страховий інститут безпеки дорожнього руху (IIHS) поділився результатами нових краш-тестів. У них взяли участь сучасні преміальні кросовери.

Відео опублікували на YouTube-каналі IIHS.

В оновлених краш-тестах випробували кросовери BMW X3, Mercedes-Benz GLE, Lincoln Aviator, Audi Q5, Cadillac XT6, Acura MDX, Lexus RX та Volvo XC60. Лише три моделі забезпечили достатній рівень захисту пасажирів заднього ряду сидінь.

У IIHS заявили, що автовиробники довгі роки були зосереджені на покращенні безпеки водія. Саме тому захисту пасажирів заднього ряду сидінь не приділялось достатньо уваги.

Модель Volvo XC60 показала найкращі результати за захист водія та його пасажирів. Цей кросовер зміг перевершити всіх конкурентів.

Задні пасажири Mercedes-Benz GLE зазнавали підвищеного ризику травм шиї. У Lincoln Aviator манекен опинився надто близько до переднього сидіння.

Acura MDX та BMW X3 отримали в краш-тестах оцінку "Прийнятно". Пасажири цих авто ризикують отримати травми під час зіткнення.

Audi Q5 та Lexus RX отримали оцінку "Незадовільно". Ці моделі не здатні захистити задніх пасажирів від серйозних травм у випадку ДТП.

Cadillac XT6 показав найгірший результат серед восьми кросоверів. Експерти надали моделі оцінку "Погано" через те, що задні пасажири мають підвищений ризик травм голови та шиї при зіткненні.

Експерти підкреслили, що автовиробникам доведеться зробити багато роботи, щоб підвищити безпеку своїх моделей. Особливу увагу варто приділити захисту задніх пасажирів.

Lexus представив стильний електрокросовер із запасом ходу 428 км

У США представили електрокросовер Lexus RZ300e. Це нова бюджетна версія моделі зі збільшеним запасом ходу.

Електрокросовер отримав 18-дюймові колісні диски з аеродинамічним дизайном. Крім того, за доплату доступні 20-дюймові диски.

В інтер'єрі з'явився новий декоративний візерунок з підсвічуванням, який розташований на дверях. У комплектацію Luxury входить розкішніше оздоблення центральної консолі.

Lexus RZ300e оснащений 204-сильним електромотором. Запас ходу складає 428 км на одному заряді.

Новинка надійде у продаж у США та Європі найближчими місяцями. Початкова вартість Lexus RZ300e становитиме 55 150 доларів.

Раніше ми писали, що новий спортивний електрокросовер Hyundai розсекретили до прем’єри. Також ми писали, що в Україні стали купувати більше кросоверів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.