Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Нульовий пробіг – чималі проблеми: як визначити реальний стан автомобіля при покупці

У більшості сучасних авто можна дізнатися реальний пробіг за допомогою підключення блоку управління до відповідного комп’ютера з програмою для діагностики

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

На ринку авто є чималий вибір

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Обирати автомобіль дійсно не легко, а особливо, якщо вибір досить великий. Важливо не забувати про ключові фактори на які варто звертати при виборі авто та і взагалі розуміти, чи підходить дана машина під стиль вашого життя. Тому краще скористайтеся лайфхаками, аби точно обрати машину своєї мрії.

Про це пише сайт Pro Гроші.

Як вибрати авто без великого пробігу

У такому випадку для початку варто оглянути комплексно автомобіль. Адже іноді лише зовні видно, що машина точно була постійно у користуванні. Тут варто звернути увагу на стан салону, руля, педалей тощо.

Загалом оптимальний варіант, коли купуєте машину, пробіг до 60 тис. км. Однак не забувайте, що іноді водії можуть вас ввести в оману та скрутити пробіг. Саме тому завжди порівнюйте ті дані, які людина заявила в анкеті, з реальним станом автомобіля.

Також в більшості сучасних авто можна дізнатися реальний пробіг за допомогою підключення блоку управління до відповідного комп’ютера з програмою для діагностики. Перевірятимуться у цьому випадку різні блоки. Завдяки цьому ви можете подивитись пробіг коробки передач, двигуна, привода та інших основних вузлів авто. Виходить, що часто автовласники скручують пробіг обмежуючись лише внесенням змін в один або два блоки. Але під час комплексної перевірки ви зможете дізнатися всю інформацію про машину.

Якого року краще брати автомобіль

Якщо ви обираєте вживане авто, то памʼятайте, що витратите на нього в майбутньому чимало грошей, адже треба буде оновити чимало деталей. Більше це залежить від віку авто, аніж від його пробігу. Перше, що потрібно буде замінити – деталі із гуми:

  • втулки;

  • сайлентблоки;

  • пильовики;

  • паски.

Саме тому не варто купляти вживані авто, яким вже понад 10 років, якщо попередньо ви не знаєте про його долю та власників. У такий спосіб ви ніколи не зрозумієте історію авто, як з технікою поводились та у яких умовах нею користувалися.

Старі авто, зазвичай, мають більше зношеності та можуть потребувати більш частого ремонту. Вони мають велику ймовірність мати проблеми зі складнощами, оскільки з роками деякі частини авто можуть виходити з ладу

Також памʼятайте, що при купівлі машини, яка була у використанні, її слід оглянути вже разом із фахівцем. Він вам допоможе повністю зрозуміти стан автомобіля та скаже скільки це авто зможе ще прослужити.

Раніше сайт Pro Гроші вже повідомляли вам про те, за що переселенцям можуть виписати чималий штраф. Також наша редакція пояснювала вам, за яке порушення в Україні наразі почали штрафувати водіїв на дорогах на чималі гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.