Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Останній великий світовий автовиробник залишив російський ринок

До повномасштабного вторгнення Росії в Україну на території країни-агресорки щорічно збиралося близько 300 000 автомобілів Hyundai

Фото: Hyundai, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Hyundai продав два своїх заводи у Росії

Фото: Hyundai, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Південнокорейська компанія Hyundai підписала угоди про продаж двох своїх заводів у Росії. Тепер це останній світовий автовиробник, який залишив ринок з початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це розповіли на сайті Reuters.

Колишні заводи Hyundai у Санкт-Петербурзі придбала компанія "Арт-Фінанс". Вона отримала схвалення від російського уряду та Федеральної антимонопольної служби.

Одне з підприємств у Санкт-Петербурзі належало американському концерну General Motors. У 2020 році Hyundai викупив його, налагодивши загальну збірку близько 300 000 автомобілів на території РФ щороку.

"Арт-Фінанс" у травні 2023 року викупила російські активи Volkswagen. Невідомо, що росіяни планують робити з підприємствами.

Після російського вторгнення в Україну більшість світових автовиробників почали йти з місцевого ринку. При цьому заводи доводилося продавати за номінальну плату, оскільки Росія ускладнила отримання коштів.

Наразі російський ринок заполонили китайські автовиробники. Одним з них є концерн Great Wall, який Національне агентство із запобігання корупції України внесло до переліку міжнародних спонсорів війни.

Ford пішов з російського ринку

Автовиробник Ford Motor Company оголосив про вихід з російського ринку. Компанія завершила угоду з продажу своїх 49% акцій російського спільного підприємства Sollers Ford за "номінальну" ціну, яка не розголошується.

Американський автовиробник списав 122 мільйони доларів США, пов'язаних з призупиненням угод у Росії на початку 2022 року. Акції Ford передали спільне підприємство за номінальну вартість.

У 2021 році Ford продав у РФ близько 20 тисяч автомобілів. У березні 2022 року компанія оголосила про повне призупинення діяльності в Росії.

У 2019 році Ford заявив, що спільне підприємство закриває два підприємства та завод двигунів у Росії. При цьому року автовиробник реструктурував свої інвестиції у РФ.

Ford слідом за американськими компаніями оголосив про вихід з Росії після того, як західні країни ввели санкції проти Москви через вторгнення в Україну. Це унеможливило ведення бізнесу для виробників на місцевому ринку.

Раніше ми повідомляли, що популярний електромобіль Hyundai отримав спортивну версію. Також ми писали, що Hyundai показав незвичайний електрокар, який здатний розвертатися на місці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.