Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Покупка без ризику: як розпізнати машину-потопельника

Варто розуміти, що такий автомобіль ви можете розпізнати навіть по запаху, який може бути досить своєрідний

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

На ринку вам може потрапити "потопельник"

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

На автомобільному ринку можна зустріти різноманітний вибір транспортних засобів. Однак покупцям варто бути обережними, адже іноді їм може потрапитися автомобіль у поганому стані. Один з видів, якого бояться більшість українців – машина-потопельник. Адже таке авто може мати чимало "сюрпризів" в майбутньому.

Про це пише сайт Pro Гроші.

Яка машина вважається "потопельником"

Перш за все йдеться про автомобілі, які були під водою або навіть просто у воді досить довгий час. Йдеться зазвичай про проміжок часу від доби до кількох тижнів. Таких машин чимало в країнах Європи, Японії та деяких штатах США. Найбільше їх на ринку може зʼявитися після значної повені.

Однак зрозуміти, що це саме машина-потопельник іноді вкрай важко. Тому важливо одразу перевіряти кілька ознак автомобіля.

Як пахне машина-потопельник

Насправді це найперша ознака за якою можна зрозуміти, що перед вами "потопельник". Намагайтеся відчути чи тхне в салоні:

  • суслом;

  • цвіллю;

  • грибком;

  • сирістю.

Якщо ви одразу відчули ці запахи в машині лише, коли відкрили її дверцята, то навряд чи це трапилось, через потрапляння кількох крапель дощу. Тому слід одразу про це задуматися.

Також інтенсивний запах дезодоранту може свідчити, що один із цих запахів власник автомобіля намагався замаскувати. А тому машину краще вже не брати, якщо від вас хочуть приховати основну проблему транспорту.

Що відбувається з машиною після затоплення

"Потопельник" не досить популярний на ринку, адже люди банально бояться його брати через кілька факторів:

  1. Іржа, руйнування металу. Звичайно, що у воді метал швидко руйнується. Одразу страждають шви й порожнини, адже вони менш захищені, а відтак міцність авто стане досить низькою.

  2. Салон. Від води одразу втрачає якість все те, що знаходиться всередині, а це і сидіння, і панелі, і оббивка салону. Також тканина в багатьох машин просто "розповзається", а ще деформуються пластик і шкіра в оббивці дверей і торпеди. Варто розуміти, що якщо ви купите таке авто, то вам треба буде повністю змінювати весь салон.

  3. Електроніка. Вода для неї просто смерть, особливо якщо акумулятор був в напрузі, адже практично відразу відбувається коротке замикання.

Памʼятайте, якщо ж ви все-таки вирішили купити "потопельника", то одразу проведіть докладну перевірку машини, аби виявити можливі пошкодження та оцінити, у скільки вам обійдеться ремонт, який так необхідний для авто.

Раніше сайт Pro Гроші пояснював вам про те, як правильно реєструвати автомобіль з-за кордону. Також ми писали, про які штрафи потрібно знати водіям електросамокатів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.