Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Популярний седан Mazda знімають з виробництва: чим замінять модель

Попит на Mazda 6 виявився рекордно низьким у 2023 році, особливо в порівнянні з кросоверами бренду

Фото: Mazda. Колаж: Pro Гроші

Mazda 6 третього покоління випускається з 2012 року

Фото: Mazda. Колаж: Pro Гроші

Седан Mazda 6 третього покоління знімають з виробництва у Японії. На внутрішньому ринку попит на модель у 2023 році став рекордно низьким.

Про це розповіли на сайті Motor1.

Mazda 6 третього покоління випускається з 2012 року. У 2018 році модель отримала велике оновлення, яке змінило дизайн екстер'єру та покращило інтер'єр.

Mazda 6 пішла з ринків США та Великої Британії у 2021 та 2023 роках відповідно. Показники продажу моделі значно поступаються кросоверам японського бренду.

У Mazda заявили, що замість седана в Японії пропонуватимуть кросовери з лінійки CX. На базі Mazda 6 випускається кросовер CX-5.

До 2022 року в розробці знаходилося четверте покоління Mazda 6, яке мало бути засноване на новій задньопривідній платформі бренду. Проте проєкт скасували.

Найближчим часом седан залишиться доступним у кількох країнах світу. Попри це, наступного року його виробництво може бути повністю припинено.

Нагадаємо, що Mazda 6 оснащується бензиновими та дизельними двигунами на вибір потужністю від 145 до 250 к.с. Ця модель недоступна для покупки в Україні.

Volkswagen представив стильний та недорогий седан

У Китаї показали седан Volkswagen Magotan нового покоління. Модель заснована на європейському Passat.

Volkswagen Magotan є китайською версією седана Passat. Авто має безліч зовнішніх та внутрішніх відмінностей від європейської моделі.

Volkswagen Passat нового покоління продається на європейському ринку лише у кузові універсал. Попит на седани у Китаї помітно вищий, тому таку модель продають на місцевому ринку.

Volkswagen Magotan отримав прямокутні передні фари та велику решітку радіатора. Також на автомобіль встановлені інші бампер та капот, на відміну від Passat.

Задні ліхтарі об'єднані в один блок. Крім цього, модель отримала приховані вихлопні патрубки.

Volkswagen Magotan оснастять 2,0-літровим бензиновим двигуном потужністю 220 к.с. Його створено на спільному підприємстві Volkswagen FAW.

Дебют седана відбудеться у Китаї у 2024 році. Вартість і докладні характеристики авто стануть відомі пізніше.

Раніше ми писали, що Ford презентував новий кросовер Kuga 2025. Також ми повідомляли, що у Європі представили новий седан Toyota Camry 2025.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.