Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Популярний універсал Mini знімають з виробництва: чим замінять модель

Mini Clubman був найпрактичнішим автомобілем у модельному ряду британського бренду

Фото: Mini. Колаж: Pro Гроші

Mini Clubman випускався з 2007 року

Фото: Mini. Колаж: Pro Гроші

Універсал Mini Clubman знімають з виробництва через 17 років на конвеєрі. Модель замінять новим електрокросовером.

Про це розповіли на сайті Autocar.

Mini Clubman випускався з 2007 року. Спершу він пропонувався як практичніша версія хетчбека Cooper, але пізніше став окремою моделлю.

У Mini поділилися, що зекономлені кошти підуть на розширення кузовного цеху та будівництво нової ділянки для встановлення акумуляторів на заводах в Оксфорді та Свіндоні. З 2030 року бренд планує повністю перейти на виробництво електромобілів.

Замість Mini Clubman бренд випускатиме електрокросовер Aceman. Його представлять уже у 2024 році.

Також на рішення позбутися універсала вплинули низькі рівні продажу моделі. За останні кілька років попит на автомобіль сильно знизився.

Mini Clubman оснащувався різними бензиновими та дизельними двигунами на вибір. Крім цього, була доступна 306-сильна модифікація John Cooper Works.

Mini Aceman буде оснащуватися двома електромоторами. Очікується, що на вибір запропонують електричні установки потужністю 185 і 220 к.с.

Також очікується поява зарядженої версії JCW. Вона буде оснащена акумуляторною батареєю місткістю 54 кВт·год, а запас ходу складе близько 400 км на одному заряді.

Новий компактний електрокросовер Mini помітили під час дорожніх тестів

Електрокросовер Mini Aceman помітили під час випробувань на дорогах. Модель займе місце між хетчбеком Cooper та кросовером Countryman у лінійці бренду.

Mini Aceman стане першою новою моделлю британського автовиробника за останні 10 років. Електрокросовер може надійти у продаж у 2025 році.

Під час прискорення електрокросовер видаватиме електронний звук. Поки що невідомо, як саме він звучатиме.

Модель буде запропонована лише у повнопривідній конфігурації. Найімовірніше, на вибір запропонують електричні установки потужністю 185 і 220 к.с.

Інтер'єр електрокросовера багато в чому буде схожий на Mini Cooper. Проте моделі матимуть кілька відмінностей.

Довжина Mini Aceman становитиме 4050 мм. В інтер'єрі буде достатньо місця для водія та чотирьох пасажирів.

Раніше ми повідомляли, що Ford презентував великий повнопривідний кросовер з багатим оснащенням. Також ми писали, що компактний кросовер Volkswagen отримав "чорну" версію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.