Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Ринок уживаних авто: які моделі найчастіше імпортують українці із США

Найчастіше із США в Україну у 2023 році імпортували автомобілі з бензиновими двигунами

Фото: Tesla, Jeep, Ford. Колаж: Pro Гроші

Електромобілі стають популярнішими на ринку вживаних авто

Фото: Tesla, Jeep, Ford. Колаж: Pro Гроші

У 2023 році українці імпортували із США майже 28,6 тисячі вживаних автомобілів. Це 13,3% від усіх вперше зареєстрованих торік моделей із пробігом.

Про це розповіли в асоціації "Укравтопром".

Середній вік вживаних автомобілів із США, які були імпортовані в Україну у 2023 році, становив 6 років. Порівняно з 2022 роком, кількість сучасніших моделей збільшилася.

Зі всіх імпортованих із США авто 47% склали моделі з бензиновими двигунами. Ще близько 33% ринку зайняли електромобілі.

Частки дизельних та гібридних автомобілів становили по 7%. Інші 6% авто із США були оснащені ГБО.

Топ-5 найпопулярніших вживаних авто із США:

  1. Tesla Model 3 – 3187 авто.
  2. Tesla Model Y – 1807 авто.
  3. Ford Escape – 1729 авто.
  4. Jeep Cherokee – 1614 авто.
  5. Volkswagen Passat – 1573 авто.

За словами експертів, деякі моделі набагато вигідніше імпортувати із США, ніж купувати на вторинному ринку в Україні. Проте, така покупка пов'язана з великими ризиками,

Чи можна їздити на "євробляхах" в Україні та чи варто їх купувати

В Україні деякі водії воліють купувати автомобілі на європейській реєстрації. Вони дешевші за моделі з українськими номерними знаками, але можуть доставити безліч проблем своїм власникам.

"Євробляхами" називають авто з іноземною реєстрацією, які були тимчасово ввезені в Україну. З 2015 до 2018 року українці імпортували сотні тисяч таких автомобілів.

Власники "євроблях" часто натикаються на юридичні труднощі. В Україні заборонено експлуатувати транспортні засоби на іноземній реєстрації без сплати митних платежів

Поліцейські мають право оштрафувати власника автомобіля на іноземній реєстрації на 8500 грн. За повторне порушення передбачено штраф до 17 000 грн.

Також водія "євробляхи" може оштрафувати митниця. За перевищення терміну тимчасового ввезення автомобіля власникові доведеться заплатити 170 000 грн або віддати свій транспортний засіб.

Юристи радять не купувати авто на іноземній реєстрації. В іншому випадку ви ризикуєте отримати великий штраф і втратити свій транспортний засіб.

Раніше ми писали, які дешеві електромобілі можна купити в Україні. Також ми повідомляли, що в Україні з'явився новітній електричний позашляховик Hummer.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.