Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Шведський Corvette: на продаж виставили рідкісний спорткар Volvo 50-х (фото)

Volvo Sport P1900 виявився провальним проєктом, якість збірки якого не відповідала стандартам компанії

Фото: Car & Classic. Колаж: Pro Гроші

Volvo Sport P1900 був випущений обмеженим тиражем

Фото: Car & Classic. Колаж: Pro Гроші

У Бельгії на продаж виставили рідкісний спорткар Volvo Sport P1900 1957 року випуску. Усього було випущено 68 таких автомобілів.

Подробиці про авто розповіли на сайті Car & Classic.

Ідея створити Volvo Sport P1900 належала засновнику бренду Ассару Габріельсону після того, як він побачив Chevrolet Corvette у США. Він звернувся до американської компанії Glasspar, щоб вона виготовила для нового авто кузов зі скловолокна та армованого поліестеру.

Спорткар отримав елегантний дизайн з двома круглими фарами. Також спереду розмістили велику решітку радіатора.

Volvo Sport P1900 передня частина
Volvo Sport P1900 передня частина
Фото: Car & Classic

Позаду встановлено компактні ліхтарі. Назву моделі нанесено на хромований задній бампер.

Volvo Sport P1900 задня частина
Volvo Sport P1900 задня частина
Фото: Car & Classic

Виставлений на продаж екземпляр пофарбований у світло-блакитний колір. Зовнішній вигляд доповнюють колісні диски з хромованими ковпаками. Також автомобіль має м'який дах чорного кольору.

Цей автомобіль був доставлений клієнту з Каліфорнії на початку 1957 року. Через 40 років спорткар викупив колекціонер і доставив до Бельгії.

Спорткар має відмінний стан і не потребує ремонту. Власник відреставрував авто перед продажем.

Інтер'єр виконаний у червоному кольорі. Усередині встановлені два сидіння, які виготовлені зі шкіри.

Volvo Sport P1900 інтер'єр
Volvo Sport P1900 інтер'єр
Фото: Car & Classic

Під капотом розташований 1,4-літровий бензиновий двигун потужністю 70 к.с. Він працює у парі з 3-ступінчастою механічною коробкою передач.

Невеликий тираж моделі пов'язаний із низькою якістю збірки. Новий генеральний директор бренду Гуннар Енгеллау одного разу вирушив на одному з таких автомобілів у відпустку і зненавидів його. Він скасував проєкт, назвавши його провальним.

В оголошенні про продаж сказано, що до 2024 року у світі збереглося лише близько 50 екземплярів Volvo Sport P1900. Вартість моделі доступна за запитом.

Американський музей розпродає колекцію дивних авто

Музей Lane Motor Museum має колекцією з близько 150 незвичайних авто. Деякі з них виставлені на продаж.

Lane Motor Museum спеціалізується на дивних та незвичайних автомобілях. Серед них є безліч унікальних моделей минулого сторіччя.

Розпродаж авто пов'язаний з тим, що у музею закінчується місце для їх зберігання. Деякі автомобілі вирішили передати приватним особам.

Найдорожче коштує Dallara Truck Nation IRL Car 1999 року випуску. Це перегоновий болід, вартість якого складає 60 000 доларів.

Серед оголошень можна знайти й незвичайний Lloyd LT 600 1961 року випуску. Це тридверний мінівен з просторим інтер'єром. Ціна авто становить 50 000 доларів.

Раніше ми повідомляли, що рідкісний суперкар Ford 60-х продали на аукціоні за ціною приватного літака Також ми писали, що на продаж виставили незвичайне триколісне авто з двигуном від мотоцикла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.