Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

У Британії знайшли спорткар Ferrari, викрадений у пілота "Формули-1" 28 років тому (відео)

Ferrari F512 M був викрадений у 1995 році, коли перегонник відпочивав у готелі після Гран-прі Сан-Марино в Італії

Фото: Red Bull, Metropolitan Police. Колаж: Pro Гроші

Спорткар провів більшу частину свого життя в Японії

Фото: Red Bull, Metropolitan Police. Колаж: Pro Гроші

Столична поліція Лондона знайшла спорткар Ferrari F512 M, який був викрадений в експілота "Формули-1" Герхарда Бергера у 1995 році. Автомобіль планували експортувати до США.

Про це розповіли на сторінці столичної поліції Лондона у соцмережі X (Twitter).

У 1995 році Герхард Бергер та його партнер по команді Scuderia Ferrari Жан Алезі зупинилися в готелі після Гран-прі Сан-Марино в Італії. Спорткари Ferrari F512 M Бергера та Ferrari F355 Алезі викрали, коли вони були припарковані у будівлі поруч.

Поліція не могла знайти втрачені автомобілі 28 років, поки в січні спорткар Бергера не захотів купити потенційний покупець. Він і планував доставити авто до США. Він зв'язався з італійським автовиробником, щоб запросити експертний огляд.

Перевірка показала, що це саме та Ferrari F512 M, яка була викрадена у 1995 році. Експерти Ferrari повідомили поліцію Лондона.

У поліції поділилися, що автомобіль провів більшу частину свого життя після викрадення в Японії. У 2023 році спорткар експортували до Британії.

Один з минулих власників Ferrari F512 M модифікував автомобіль. Він встановив передні датчики паркування та нове кермо.

Поки що невідомо, чи повернуть Бергеру його автомобіль. У поліції Лондона заявили, що експертиза продовжується.

Ferrari F512 M оснащений 4,9-літровим атмосферним двигуном V12 потужністю 440 к.с. і 500 Нм крутного моменту. Він працює у парі з 5-ступінчастою механічною коробкою передач.

Розгін від 0 до 100 км/год займає 4,7 секунди. Максимальна швидкість становить 315 км/год.

На продаж виставили унікальний кабріолет від Ford

На аукціоні виставили концепт-кар Lincoln Mark X Prototype 2004 року випуску. Ця модель є більш розкішною альтернативою Ford Thunderbird 11-го покоління.

Lincoln Mark X має дизайн у ретростилі, який натхненний класичними моделями бренду. Покажчики повороту інтегровані в бічні дзеркала заднього огляду.

Lincoln Mark X оснащений 3,9-літровим атмосферним двигуном V8 потужністю 280 к.с. Він працює в парі з 5-ступінчастою АКПП.

Торги за Lincoln Mark X пройдуть з 5 по 9 березня. Автомобіль не можна зареєструвати для використання на дорогах загального користування.

Раніше ми повідомляли, що раритетний спорткар Mitsubishi 80-х помили вперше за 12 років. Також ми писали, що на продаж виставили рідкісний канадський спорткар 70-х.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.