Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Українці зможуть купувати автомобілі у "Дії": як працюватиме послуга

Послуга купівлі-продажу автомобілів онлайн почне працювати опівночі з 19 на 20 грудня

Фото: Дія, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Процес купівлі-продажу авто онлайн займатиме всього 15 хвилин

Фото: Дія, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У електронному сервісі державних послуг "Дія" з'явиться функція купівлі-продажу автомобілів. Нова послуга дозволить автомобілістам заощадити багато часу.

Про це розповіли під час трансляції Diia Summit 2023 на YouTube.

Онлайн-реєстрацію автомобілів в Україні анонсували ще торік. Для цього до законодавства було внесено декілька змін.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що нова послуга почне працювати опівночі з 19 на 20 грудня. Українці зможуть купити чи продати автомобіль за допомогою смартфона лише за 15 хвилин. При цьому отримати новий техпаспорт та номери можна буде поштою.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко уточнив, що українським водіям не потрібно буде їздити до сервісних центрів МВС для перевірки документів та авто. Також не доведеться заповнювати документи та оплачувати квитанції.

Скористатися послугою зможуть лише українці, які продають автомобіль уперше за рік. Це обмеження спрямоване на захист від "перекупів".

Як користуватися новою послугою?

Для того, щоб скористатися онлайн-реєстрацією автомобілів, потрібно зайти у додаток "Дія" та вибрати відповідну послугу. Далі, дотримуючись підказок, підпишіть договір "Дія.підписом". Після цього залишається домовитися про передачу та отримання коштів.

Нова послуга буде доступна для легкових автомобілів, а також мотоциклів і мопедів. У "Дії" продавцю потрібно буде сформувати заяву та поділитися QR-кодом або посиланням на договір з покупцем.

В Україні почали купувати більше кросоверів

В Україні купили 25,6 тисячі уживаних кросоверів та позашляховиків за листопад. Частка цих авто на вторинному ринку стала рекордною з початку 2023 року.

Серед брендів на вторинному ринку лідирує Nissan. Друге місце дісталося Volkswagen, а на третій позиції розташувалася Toyota.

Топ-15 найпопулярніших кросоверів та позашляховиків на вторинному ринку:

  1. BMW X5 – 946 авто.
  2. Volkswagen Tiguan – 919 авто.
  3. Nissan Qashqai – 838 авто.
  4. Mitsubishi Outlander – 805 авто.
  5. Hyundai Tucson – 789 авто.
  6. Toyota RAV4 – 713 авто.
  7. Nissan Rogue – 711 авто.
  8. Hyundai Santa Fe – 681 авто.
  9. Audi Q5 – 659 авто.
  10. Volkswagen Touareg – 638 авто.
  11. Mazda CX-5 – 618 авто.
  12. Honda CR-V – 574 авто.
  13. Audi Q7 – 559 авто.
  14. Kia Sportage – 556 авто.
  15. Ford Escape – 417 авто.

Українські водії цінують кросовери та позашляховики за їх практичність та прохідність. Також ці моделі просторіші за інші легкові автомобілі.

Раніше ми повідомляли, чи можна їздити на авто без бампера та у яких випадках передбачено штраф. Також ми писали, електромобілі з яким кольором кузова найчастіше купують в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.