Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Водійські хитрощі за кермом: 5 способів заощадження бензину взимку

Водіям, які звикли робити запаси пального варто пам'ятати, що бензин має свій термін придатності

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть зекономити на пальному

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні ціна на пальне може іноді збільшуватися, адже це залежить від багатьох факторів, які впливають на ціноутворення сировини. Але досвідчені водії знають та застосовують певні прийоми, які дозволяють заощадити на пальні без зменшення мобільності.

Про це пише видання Інформатор.

Ось кілька корисних порад, які вам точно можуть допомогти цієї зими:

  • Перевірте роботу обігрівача. Використовуйте його лише тоді, коли це дійсно необхідно, уникайте перегріву автомобіля.

  • Регулярно перевіряйте тиск у шинах. Недостатній тиск може збільшити опір та витрату пального.

  • Запускайте двигун за 30 секунд до руху. Це допоможе двигуну нагрітися та працювати ефективніше під час руху.

  • Використовуйте легкі моторні оливи. Це полегшує роботу двигуна взимку та зменшує витрату пального.

  • Уникайте перевезення зайвої ваги. Водії споживають більше пального, коли перевозять зайвий вантаж у своїх автомобілях. Перевірте багажник та видаліть непотрібні речі.

Скільки коштуватиме пальне в грудні

Раніше в коментарі сайту Pro Гроші аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко розповів про те, що водіям варто очікувати здешевшання всього виду пального. Менше буде коштувати навіть автомобільний газ.

Експерт стверджує, що європейський ринок в цілому свідчить про тенденцію до зниження цін. Це особливо стосується вартості бензину та дизельного пального. Підтвердженням цього була Чорна п'ятниця, коли практично всі українські АЗС пропонували пальне за менше ніж 50 гривень за літр. Прогнозується, що український ринок пального досягне цієї межі до кінця грудня, якщо жодні з факторів, що впливають на формування цін, не погіршаться.

Ситуація з автомобільним газом трохи відрізняється. Хоча йому також прогнозується знецінення, це відбуватиметься повільніше, ніж у випадку бензину та дизелю. Частково це пов'язано зі збільшеним експортом ресурсу. Блокування кордонів, про яке постійно говорять, сповільнило, але не повністю зупинило транспортування автогазу.

Однак Олександр Сіренко попереджає, що здешевшання варто очікувати не швидко, а скорше за все через тиждень. Більше про це читайте в нашому ексклюзивному матеріалі за посиланням.

Чи має бензин термін придатності

Раніше ми розповідали, що згідно з сучасним ДСТУ, всі марки бензину мають гарантований термін придатності. Тому водіям, які звикли робити запаси пального варто пам'ятати, що бензин зберігається не більше як рік з моменту виготовлення. Усе тому, що паливо змішують з різними присадками, а вони впливають на довговічність сировини.

Раніше ми писали, як в Україні змінилися правила транспортування небезпечних вантажів. Ще писали, які послуги у сервісних центрах МВС подорожчали.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.