Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Чи можна їздити на авто без бампера і у яких випадках передбачено штраф: відповідь юристів

За їзду автомобілем без бампера водії можуть отримати штраф до 1700 грн і навіть втратити посвідчення водія

Фото: Pixabay, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Автомобіль без бампера становить загрозу для інших учасників руху

Фото: Pixabay, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Їзда на автомобілі без бампера, який передбачений його конструкцією, заборонено згідно з правилами дорожнього руху. Юристи поділилися, які випадки є винятками.

Про це розповіли на сайті Дорожній Адвокат.

Відповідно до п.31.4.7.е ПДР експлуатацію транспортних засобів з технічними несправностями, такими як відсутність бампера, заборонено. За звичайних обставин водій не може їздити таким автомобілем.

За їзду автомобілем без бампера передбачено штраф у розмірі 340 грн. За повторне порушення водієві доведеться заплатити від 850 до 1700 грн. Також його можуть позбавити водійського посвідчення на строк від 3 до 6 місяців.

Які є винятки?

У правилах дорожнього руху сказано, що водій повинен усунути поломки свого транспортного засобу, які виникли під час поїздки. Якщо це неможливо зробити відразу, йому потрібно рухатися коротким шляхом до місця стоянки або ремонту, ввімкнувши при цьому аварійну світлову сигналізацію.

Тому якщо водій навмисно їздить на авто без бампера, то штраф за таке порушення є законним. Якщо ж власник авто їде до місця ремонту, щоб усунути несправність, він може уникнути покарання. Для цього слід пояснити ситуацію інспектору.

Як продовжити термін служби двигуна автомобіля

Двигун автомобіля рано чи пізно виходить з ладу. Цей процес можна відстрочити, якщо правильно експлуатувати та обслуговувати своє авто.

На стан двигуна впливає багато факторів, серед яких експлуатація авто. Також важливу роль відіграє своєчасне обслуговування транспортного засобу.

Для того, щоб продовжити термін служби двигуна авто, потрібно дотримуватися простих правил. Вони допоможуть уникнути дорогого ремонту.

Новий автомобіль спершу потрібно "обкатати". Експерти радять їздити максимально плавно перші кілька тисяч кілометрів.

Також не варто перевищувати допустимі температури роботи двигуна. Через це системи охолодження можуть вийти з ладу.

Необхідно регулярно перевіряти рівень моторної оливи. Експерти радять робити це щотижня та замінювати її після 10 000 – 15 000 кілометрів пробігу.

Раніше ми назвали найексклюзивніші автомобілі, які помітили в Україні у 2023 році. Також ми писали, що експерти назвали найкращі універсали 2023 року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.