Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Мобілізація в Україні: ТЦК можуть отримати доступ до даних посвідчень водіїв

В єдиному електронному реєстрі військовозобов'язаних буде міститися велика кількість інформації про призовників

Фото: Головний сервісний центр МВС, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Дані про водіїв зберігатимуться у цифровому реєстрі

Фото: Головний сервісний центр МВС, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт про створення єдиного електронного реєстру військовозобов'язаних. У ньому, зокрема, міститимуться дані посвідчень водіїв.

Про це розповів народний депутат України Олексій Гончаренко.

У законопроєкті сказано, що дані посвідчень водіїв будуть передані ТЦК. Його схвалила більшість українських депутатів 16 січня 2024 року.

Також у єдиному електронному реєстрі військовозобов'язаних буде й інша інформація про українців. Серед них відомості про сімейний стан, володіння іноземними мовами та телефонні номери.

Єдиний електронний реєстр військовозобов'язаних контролюватиме Міністерство оборони України. Органами адміністрування стануть територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Документ уже передали на підпис президентові України Володимиру Зеленському. Закон набирає чинності наступного дня після дня опублікування.

Як працюватиме онлайн-реєстр військовозобов'язаних

Законопроєкт про створення єдиного електронного реєстру військовозобов'язаних передбачає удосконалення реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів. Він також запроваджує можливість створення та використання цифрового сертифіката захисника.

Законопроєкт дозволить створити реєстр військовослужбовців ЗСУ та Державної служби спеціального транспорту. Він дозволить забезпечити надання онлайн-послуг військовослужбовцям.

Крім цього буде створено портал електронних послуг для військовослужбовців та військовозобов'язаних. З'явиться можливість надання статусу УБД онлайн, офлайн та автоматично за наявності необхідних даних у системі.

Завдяки цифровізації українська армія отримає низку переваг:

  • військові матимуть можливість отримувати інформацію та приймати рішення швидше й ефективніше;
  • Сили оборони України зможуть швидше та ефективніше отримувати розвіддані від союзників;
  • Міноборони зможуть швидше та ефективніше розробляти та впроваджувати нові бойові системи;
  • дані військових будуть краще захищені від кібератак ворога.

Законопроєкт №10062 є важливим кроком на шляху до цифровізації української армії. Документ має підписати президент України.

Раніше ми повідомляли, що в Україні іспит на права доведеться здавати по-новому. Також ми писали, що у "Дії" з'явиться нова послуга для водіїв.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.