Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Штраф 6800 грн за неправильне паркування: в Україні посилять покарання за порушення ПДР

Новий законопроєкт спрямований на зниження рівня порушень ПДР серед водіїв великогабаритних транспортних засобів

Фото: Патрульна поліція України, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Водіям вантажівок доведеться паркуватися уважніше

Фото: Патрульна поліція України, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть зіткнутися з новим покаранням за неправильне паркування. Це стосується водіїв великогабаритних та великовагових транспортних засобів.

Про це розповіли на сайті Верховної Ради України.

У Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт №10335, яким пропонується збільшити штрафи за неправильне паркування. Тому водіям вантажівок доведеться краще дотримуватися правил стоянки.

У парламенті розглядають можливість внести нову норму до Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка визначатиме відповідальність для водіїв вантажних транспортних засобів за неправильне паркування. Сума штрафу за таке порушення може становити до 6 800 грн.

Усі рішення щодо цієї категорії адміністративних правопорушень прийматимуться на підставі протоколів поліцейських та подальшого розгляду справ у суді. Якщо дії порушника визнають незначними, то водія можуть звільнити від адміністративної відповідальності.

Автори законопроєкту наголосили, що така ініціатива спрямована на зниження рівня порушень правил дорожнього руху в Україні. Крім цього, вони прагнуть убезпечити українські дороги.

В Україні помітили рідкісний кабріолет Mercedes G-Class

На вулицях Києва помітили позашляховик Mercedes-Benz G350 Cabrio 2011 року випуску. Це рідкісна модифікація моделі з м'яким дахом.

Києвом їздило друге покоління моделі в кузові W463. Позашляховик пофарбований у вишневий колір та має чорний брезентовий дах.

У автомобіля розкішний інтер'єр з багатим оснащенням. При цьому кабріолет здатний впоратися із суворим бездоріжжям.

Кабріолет має коротку колісну базу та трохи легший за стандартну модель. У Європі вартість такого авто може становити понад 150 000 доларів залежно від його стану.

Mercedes-Benz G350 Cabrio оснащений 211-сильним турбодизелем V6. Він працює в парі з 7-ступінчастою АКПП.

Розгін від 0 до 100 км/год займає 8,8 секунди. Максимальна швидкість становить 175 км/год.

Раніше ми писали, які китайські електромобілі купують українці. Також ми повідомляли, що в Україні надійшов у продаж кросовер Lexus із витратою пального 1,3 літра на 100 км.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.