Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Українське водійське посвідчення тепер можна отримати ще в кількох країнах

Послуга доставки українського посвідчення водія за кордон поступово розширюється

Фото: Головний сервісний центр МВС України, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть обмінювати посвідчення водія з доставкою у 12 країн світу

Фото: Головний сервісний центр МВС України, Pexels. Колаж: Pro Гроші

З 21 грудня з'явилася можливість отримати українське посвідчення водія ще у восьми країнах. До цього послуга була доступна лише у Польщі, Чехії, Німеччині та Італії.

Про це розповіли на сайті МВС України.

Українці можуть замовити доставку свого посвідчення водія до інших країн. Ця послуга поступово розширюється.

З 21 грудня до списку країн, в які можна замовити доставку українського посвідчення водія, увійшли Угорщина, Молдова, Словаччина, Румунія, Іспанія, Литва, Латвія та Естонія. Заступник Міністра внутрішніх справ Богдан Драп'ятий зазначив, що відомство працює над покращенням якостей та прозорості адміністративних послуг.

Як замовити доставку посвідчення водія в іншу країну:

  1. Увійдіть у Кабінет водія.
  2. Вкажіть причину обміну посвідчення водія.
  3. Виберіть міжнародну доставку.
  4. Вкажіть адресу отримання.
  5. Оплатіть послугу.

Усі заявки розглядаються у сервісних центрах МВС України. Готові посвідчення водія доставляє поштовий оператор Укрпошта.

В Україні посилять покарання за порушення правил дорожнього руху

У Верховній Раді України розглядають можливість запровадити нові покарання за неправильне паркування. Це може стосуватися водіїв великогабаритних та великовагових транспортних засобів.

Законопроєкт №10335 пропонує збільшити штрафи за неправильне паркування. Сума штрафу для водіїв вантажівок може становити до 6 800 грн.

Усі рішення щодо цієї категорії адміністративних правопорушень прийматимуться на підставі протоколів правоохоронних органів та подальшого розгляду справ у суді. Якщо дії порушника визнають незначними, то водія можуть звільнити від адміністративної відповідальності.

Ця ініціатива спрямована на зниження рівня порушень правил дорожнього руху в Україні серед водіїв великогабаритних та великовагових транспортних засобів. Крім цього, законопроєкт покликаний убезпечити українські дороги.

Раніше ми писали, як можуть змінитися ціни на нові та вживані авто в Україні у 2024 році. Також ми повідомляли, що в Україні можуть сильно змінитись ціни на пальне вже до Нового року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.