Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

В Україні збільшилася кількість смертельних ДТП: найпоширеніші причини

На українських дорогах у 2023 році сталося на 9,4% більше ДТП зі смертельними наслідками, ніж минулого року

Фото: Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Смертність на українських дорогах збільшилась у 2023 році

Фото: Pixabay. Колаж: Pro Гроші

В Україні у 2023 році в результаті ДТП загинуло 3053 та травмовано 29 502 особи. У патрульній поліції назвали найпоширеніші причини аварій.

Про це розповіли в асоціації "Укравтопром".

У 2023 році на українських дорогах сталося на 9,4% більше ДТП зі смертельними наслідками, ніж минулого року. Кількість аварій, у яких люди отримували травми, також збільшилась на 27,5%.

Найпоширенішою причиною смертельних ДТП в Україні у 2023 році стало перевищення безпечної швидкості. У таких аваріях загинули 1570 осіб.

Минулого року 476 осіб загинули через порушення правил маневрування. Ще 167 українців втратили життя через перехід дороги в невстановлених місцях.

Найпоширеніші види ДТП із загиблими та травмованими у 2023 році:

  1. зіткнення – 9792 ДТП.
  2. наїзд на пішохода – 6499 ДТП.
  3. наїзд на перешкоду – 2918 ДТП.
  4. перекидання ТЗ – 2068 ДТП.
  5. наїзд на велосипедиста – 1447 ДТП.

Загалом у 2023 році в Україні сталося 23 642 ДТП із загиблими чи травмованими. У патрульній поліції закликали водіїв та пішоходів бути обережнішими на дорогах, особливо взимку.

Які штрафи за порушення ПДР можна сплатити зі знижкою

В Україні можна сплатити деякі штрафи за порушення правил дорожнього руху зі знижкою 50%. Юристи розповіли, у яких випадках автомобілісти можуть заощадити.

Українці можуть сплатити штрафи за порушення ПДР зі знижкою 50% протягом 10 днів з дня вручення або відмови від вручення постанови. Слід зазначити, що є певні умови.

Зі знижкою можна сплатити лише штрафи за перевищення швидкості, яке було зафіксовано камерами автоматичної фіксації. Також це правило поширюється на порушення умов паркування або стоянки, зафіксованих у режимі фото- або відеозйомки.

Українці не можуть сплатити штрафи за порушення правил дорожнього руху, які були зафіксовані правоохоронцями особисто на місці зупинки авто. У бланку постанови не буде вказано можливості скористуватися знижкою.

Оплата 50% від штрафу за порушення правил дорожнього руху, на яке не поширюється знижка, загрожує водієві збільшенням суми штрафу. У разі відмови від оплати може бути накладено арешт на банківські рахунки та майно.

Раніше ми повідомляли, що у "Дії" з'явиться нова послуга для водіїв. Також ми писали, як захистити свій транспортний засіб від автокрадіїв.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.