Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Водії будуть шоковані – які найдивніші правила дорожнього руху існують у світі

Іноді ПДР різних країн можуть досить відрізнятися через ті умови, в яких живуть люди та їхні звички

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Існують різні ПДР

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Усі країни мають правила дорожнього руху. Все для того, аби запобігти ДТП, а саму їзду зробити безпечнішою. Однак вони можуть відрізнятися в залежності від того, де ви знаходитеся. Ба більше, деякі з цих правил здаються жителям іншої країни іноді досить дивними.

Про такі правила розповіли на сайті Autocar.

Австралія

Тут є два незвичайних правила, які можуть здатися дивними для жителів інших країн. Одне з них є законом про маркетинг картоплі, а сам закон було ухвалено в Австралії 1946 року. Він забороняє перевозити понад 110 фунтів (майже 50 кг) картоплі водіям, які не входять до складу Potato Marketing Corporation. Однак, що теж досить цікаво, поліцейські можуть оцінити вагу овочів навіть на око.

Також в цій країні не можна не замикати автомобіль, коли ви його залишаєте без нагляду та йдете по своїм справам. За це порушення ви можете заплатити 1 400 доларів.

Бахрейн

Тут вас досить суворо можуть покарати за порушення ПДР. А іноді навіть замість штрафу ви можете навіть отримати тюремне увʼязнення. Наприклад, за проїзд на червоний сигнал світлофора вас можуть позбавити волі на строк до 6 років залишити. За гратами вас також можуть за перевищення швидкості.

Кіпр

Водії на Кіпрі часто їдять і п'ють безалкогольні напої перед поїздкою. Все тому, що цього не можна робити за кермом, адже у такому випадку ви заплатите чималий штраф. Також заборонено їздити без ввімкнених фар в будь-який час доби. Адже за думкою влади, так на дорогах країни стає безпечніше.

Франція

Тут всім водіям необхідно возити із собою невикористаний алкотестер, адже влада досить сильно контролює питання водіння на підпитку. Жителям може загрожувати штраф 11 євро за відсутність алкотестера в автомобілі, але це покарання не увійшло в остаточну версію закону. Тому поліцейські роблять тільки усні зауваження водіям.

Також у Франції можна водити автомобіль без водійського посвідчення, однак вам має бути більш як 14 років, а також важливо мати дозвіл на керування чотириколісним мопедом.

Німеччина

В країні існує чимало автобанів, які навіть не мають без обмежень швидкості, а отже, вони дають водіям "вижати максимум" зі своїх авто. Проте на автобанах у Німеччині існує одне важливе правило — жодних зупинок. Якщо у водія навіть закінчилося пальне під час руху і він зупинився саме через це, то йому все одно загрожує штраф до 70 євро.

Японія

Тут досить обережно ставляться до водіння в мокру погоду. У країні навіть можна отримати штраф за їзду без бризковиків під час дощу. Також Японія досить жорстоко контролю питання алкоголю під час їзди, тому в цій країні навіть пасажири авто можуть отримати штраф за те, що просто їхали з пʼяним водієм.

Раніше сайт Pro Гроші пояснював вам про те, як правильно українцям треба реєструвати автомобіль з-за кордону. Також нещодавно ми писали, про які штрафи потрібно знати водіям електросамокатів та чому їх можуть теж покарати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.