Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Електромобілі з яким кольором кузова найчастіше купують в Україні

З початку 2023 року українці купили 6,6 тисячі нових і 26,4 тисячі вживаних імпортованих електромобілів

Фото: Nissan, Volkswagen. Колаж: Pro Гроші

Електромобілі червоного та синього кольорів увійшли до п'ятірки найпопулярніших в Україні

Фото: Nissan, Volkswagen. Колаж: Pro Гроші

З початку 2023 року українці купили 33 тисячі електромобілів. Експерти назвали кольори кузова, які є найпопулярнішими у цьому сегменті.

Про це розповіли в асоціації "Укравтопром".

Загалом з початку року в Україні придбали 6,6 тисячі нових електромобілів. Ще 26,4 тисячі авто з пробігом були імпортовані з інших країн.

Найпопулярнішим кольором кузова нового електромобіля став білий. Приблизно 44% автомобілів було пофарбовано у цей відтінок.

Друге місце за популярністю посів сірий колір (29%). На третій позиції опинилися електромобілі синього кольору (15%). Крім цього мали попит авто чорного та зеленого відтінків.

Серед нових електромобілів білого, сірого та синього кольорів найпопулярнішим став Volkswagen ID.4. Бестселерами серед чорних та зелених електрокарів виявилися Mercedes-Benz EQS SUV та Honda M-NV відповідно.

Найпопулярніші кольори вживаних електромобілів:

  1. білий колір – (32%).
  2. сірий колір – (29%).
  3. чорний колір – (19%).
  4. синій колір – (12%).
  5. червоний колір – (5%).

У сегменті вживаних електромобілів найпопулярнішим авто залишається Nissan Leaf. Найчастіше українці купують перше покоління цієї моделі.

Geely представили стильний електричний седан із запасом ходу 665 км

У Китаї надійшов у продаж електричний седан Geely Galaxy E8. Початкова вартість новинки складає 188 000 юанів (26 350 доларів).

Geely Galaxy E8 отримав стильний дизайн з роздільною передньою оптикою. Аеродинамічний кузов седана має рекордно низький коефіцієнт лобового опору.

В інтер'єрі розмістили величезний дисплей. Усередині є потужна аудіосистема з 12 динаміками.

Базовий седан оснащений 272-сильним електромотором. Запас ходу становить від 550 до 665 км. Також підтримується швидка зарядка.

Топова версія Geely Galaxy E8 оснащується двома електромоторами сумарною потужністю 646 к.с. Розгін від 0 до 100 км/год займає 3,49 секунди, а запас ходу становить 620 км.

Раніше ми писали, що Nissan представив "ювілейний" електромобіль Leaf на честь 90-річчя бренду. Також ми повідомляли, що Volkswagen готує новий компактний електрокросовер за 27 470 доларів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.