Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Hyundai показав незвичайний електрокар, який здатний розвертатися на місці (відео)

Hyundai Mobion пропонує одразу кілька передових технологій, які можуть з'явитися у майбутніх моделях бренду

Фото: Hyundai. Колаж: Pro Гроші

Hyundai Mobion є концепт-каром

Фото: Hyundai. Колаж: Pro Гроші

На виставці CES 2024 року компанія Hyundai представила інноваційний електромобіль Mobion. Це сильно модифікований кросовер Ioniq 5, на який встановили чотири керовані колеса.

Про це розповіли на сайті Motor1.

Hyundai Mobion отримав систему e-corner нового покоління. Усі колеса автомобіля можуть повертати незалежно одне від одного.

Цікаво, що кут повороту коліс не обмежений 90 градусами. Завдяки цьому електромобіль може їхати боком.

Кожне колесо має окремий електромотор. Ця технологія називається "In-Wheel".

Вперше така система була показана на Hyundai Ioniq 5 у 2023 році. Тепер вона стала досконалішою та може виконувати маневри на вищій швидкості.

Крім цього, Hyundai Mobion отримав нову передню частину з незвичайними покажчиками повороту. Вогні плавно вмикаються від середини авто і переходять ближче до країв бамперів.

На концепт-кар встановили безліч датчиків та камер. Вони дозволяють виявляти пішоходів та інших учасників дорожнього руху.

Поки невідомо, чи знайдуть системі e-Corner застосування у нових моделях бренду. Проте така технологія може суттєво покращити керованість нових електромобілів.

В'єтнамці показали стильного конкурента Tesla Cybertruck

В'єтнамський бренд VinFast представив концепт-кар VF Wild. Це середньорозмірний електричний пікап з футуристичним дизайном.

У модельний ряд VinFast входять виключно електричні моделі. Їхній дизайн розробила італійська компанія Pininfarina.

Над дизайном екстер'єру нового VinFast VF Wild працювала австралійська компанія GoMotiv. Новинка отримала компактні передні фари та масивні бампери.

Довжина кузова електропікапа становить 5308 мм. Новинка складе конкуренцію іншим електричним пікапам.

За чутками, серійну версію VinFast VF Wild оснастять 402-сильною електричною установкою. Запас ходу становитиме близько 400 км на одному заряді.

Дебют VinFast VF Wild може відбутися вже у 2025 році. Ціни на модель будуть оголошені ближче до дати виходу.

Раніше ми писали, що Kia представила лінійку футуристичних електрофургонів. Також ми повідомляли, що в Індії надійшов у продаж дешевий електрокросовер із запасом ходу 600 км.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.