Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Skoda готує новий доступний електрокросовер за 21 500 доларів (фото)

Нова модель Skoda буде заснована на платформі MEB Entry для бюджетних електромобілів

Фото: Skoda. Колаж: Pro Гроші

Новий електрокросовер Skoda дебютує у 2026 році

Фото: Skoda. Колаж: Pro Гроші

Skoda розробляє новий доступний електрокросовер для ринку Індії. Початкова вартість новинки становитиме близько 21 500 доларів.

Про це розповіли на сайті Auto Express.

Концерн Volkswagen AG готує одразу кілька бюджетних електромобілів. Їх розробляють бренди Volkswagen, SEAT та Skoda.

Volkswagen ID.2all стане одним з нових електрокарів початкового рівня
Volkswagen ID.2all стане одним з нових електрокарів початкового рівня

Очікується, що нові моделі надійдуть у продаж приблизно у 2026 році. Генеральний директор Skoda Клаус Зеллмер поділився, що електрокросовер бренду буде доступнішим за конкурентів.

Зеллмер поділився, що ключем до зниження вартості авто стане здешевлення акумуляторної батареї. Тому всі зусилля інженерів зосереджені на цьому завдання.

У Skoda зазначили, що доступніші електромобілі дозволять зробити цей сегмент популярнішим. Зараз більшість електрокарів коштують дорожче за схожі моделі з ДВЗ.

Зеллмер заявив, що нова модель збиратиметься в Індії. За його словами, якість збірки електрокросовера буде відповідати стандартам бренду.

Новинка буде заснована на скороченій платформі MEB Entry. Завдяки запозиченню деяких деталей від інших моделей Volkswagen AG вартість розробки електрокросовера буде знижена.

За чутками, новий кросовер Skoda оснастять одним електромотором потужністю близько 140 к.с. Запас ходу становитиме приблизно 300 км на одному заряді.

У Китаї представили стильний електрокар від Volvo та Geely із запасом ходу 750 км

У Китаї показали оновлений Zeekr 001 від Geely та Volvo. Електромобіль запропонують з двома акумуляторними батареями на вибір.

На даху розміщений лідар, завдяки якому новинка підтримує просунуті системи допомоги водієві. Окрім цього електрокар отримав удосконалені системи безпеки.

В інтер'єрі розташовані цифрова панель приладів та великий дисплей інформаційно-розважальної системи. Усередині також є багато місць для зберігання речей.

Базовий Zeekr 001 оснащений електромотором потужністю 421 к.с. Запас ходу цієї модифікації становить 722 чи 750 км залежно від вибраної акумуляторної батареї.

Zeekr 001 також запропонують з двома електромоторами сумарною потужністю 789 к.с. Така версія здатна проїхати 675 чи 705 км на одному заряді.

Оновлений електромобіль буде продаватися у Китаї та за його межами. Вартість новинки поки що невідома.

Раніше ми повідомляли, що Volkswagen готує новий флагманський електромобіль у стилі Passat. Також ми писали, що відроджений італійський бренд представив стильний електромобіль.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.