Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

В яких регіонах України зареєстровано найбільше електромобілів – інфографіка

В Україні зареєстровано майже 85 тисяч електромобілів і в деяких регіонах такі авто купують частіше, ніж в інших

Фото: Volkswagen, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Українці стали купувати більше електромобілів

Фото: Volkswagen, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

За останні кілька років в Україні суттєво збільшився продаж електромобілів. Експерти назвали регіони-лідери за кількістю зареєстрованих авто цього типу.

Про це розповіли у маркетплейсі AUTO.RIA.

Загалом в Україні зареєстровано майже 85 тисяч електромобілів. З них 14,4 тисячі електрокарів мають київську реєстрацію. Львівська область посідає третє місце за кількістю таких авто, а Дніпропетровська область закриває трійку лідерів.

Регіони-лідери за кількістю зареєстрованих електрокарів
Регіони-лідери за кількістю зареєстрованих електрокарів
Фото: AUTO.RIA

Експерти зазначили, що справедливішим буде порівняння регіонів за кількістю електромобілів на тисячу осіб, які мешкають у них. Річ у тім, що більшість областей відрізняються між собою за щільністю населення та площею.

З'ясувалося, що найбільше електромобілів купують у регіонах з добре розвиненою інфраструктурою зарядних станцій. Також великий попит на такі авто спостерігається у містах з великою щільністю трафіку та постійними пробками. Там водії пересідають на електричні моделі, щоб заощадити на пальному.

Співвідношення електромобілів до щільності населення
Співвідношення електромобілів до щільності населення
Фото: AUTO.RIA

Найвищий показник щільності електромобілів зафіксовано у Києві. На другому місці опинилася Львівська область. Третю позицію зайняла Київська область.

У середньому в Україні зареєстровано 2 електромобілі на 1000 осіб. Середній показник для країн Європейського Союзу становить 6 електричних автомобілів на 1000 осіб.

Dacia представила стильний міський електромобіль за 21 500 доларів

Dacia показала оновлений компактний електромобіль Spring. Новинка отримала безліч покращень.

Оновлена ​​Dacia Spring отримала нову передню оптику та закриту решітку радіатора. Також модель відрізняється зміненими колісними арками.

Позаду розташовані Y-подібні ліхтарі. Новинка отримала 16-дюймові колісні диски.

На вибір запропонують кілька кольорів кузова, включаючи нові відтінки Brick Red та Safari Beige. Вони доступні за доплату.

Dacia Spring оснащена електромотором потужністю 45 або 65 к.с. Залежно від модифікації. Він живиться від акумуляторної батареї місткістю 26,8 кВт·год, яка забезпечує запас ходу 220 км на одному заряді.

Початкова вартість оновленої Dacia Spring складе близько 21 500 доларів. Старт продажу у Європі заплановано на осінь 2024 року.

Раніше ми повідомляли, що Volkswagen відродить свій культовий спорткар. Також ми писали, що іспанці представили стильний 326-сильний електромобіль з великим запасом ходу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.