Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Як зберегти запас ходу електромобіля та не зіпсувати батарею: поради експертів

На стан акумуляторної батареї електромобіля впливає безліч факторів, включаючи зарядку та температуру

Фото: Unsplash/Колаж: Pro Гроші

Правильна зарядка електромобіля дозволить зберегти його запас ходу

Фото: Unsplash/Колаж: Pro Гроші

Попри те що електромобілі з кожним роком стають все популярнішими, у багатьох автомобілістів залишається безліч питань щодо їх експлуатації. Експерти поділилися деякими порадами, які допоможуть довше зберегти місткість акумуляторної батареї такого авто.

Про це розповіли на сайті Autocar.

Існує безліч міфів про термін служби акумуляторних батарей електромобілів. Це пов'язано з тим, що власники електричних моделей по-різному експлуатують та заряджають свої авто.

Батареї електромобілів влаштовані майже так само, як і на інших електронних пристроях, включаючи смартфони або ноутбуки. Тому згодом вони втрачають свою місткість.

За словами експертів, за оптимальної експлуатації акумуляторна батарея електрокара повинна втратити не більше 30% своєї місткості після 320 000 км пробігу. При цьому є багато водіїв, які стикалися із проблемами вже протягом першого року експлуатації свого авто.

Заміна акумуляторної батареї обійдеться недешево. Її вартість може становити 25% і більше від ціни нового електромобіля.

Чому акумулятор втрачає свою місткість?

Найчастіше зниження ефективності акумуляторної батареї пов'язане з циклом експлуатації та зарядки. Експерти не рекомендують повністю розряджати батарею перед повторним заряджанням, щоб не пошкодити її.

Швидка зарядка може негативно вплинути на стан батареї електромобіля. В основному це пов'язано з підвищенням її температури.

Як довше зберегти місткість акумулятора?

Найкраще підтримувати оптимальний запас енергії. Для збереження ефективності акумуляторної батареї потрібно заряджати її не більше ніж до 80%. При цьому рівень заряду не повинен падати менше ніж до 20%.

Сучасні електрокари дозволяють запрограмувати графік заряджання. Можна заборонити поповнення запасу акумулятора при заряді понад 80%.

Рекомендується заряджати електромобілі на зарядних станціях з низькою потужністю. Цей процес займе більше часу, але вдасться зберегти місткість акумуляторної батареї.

Land Rover показав свій перший електромобіль

В Інтернеті показали електромобіль Range Rover Electric. Новинка обіцяє стати найтихішим позашляховиком в історії бренду.

Новинка отримає характеристики, які можна порівняти з флагманською моделлю бренду. Позашляховик збудують на платформі MLA.

Дизайн новинки багато в чому буде ідентичний з бензиновим Range Rover. Спереду з'явиться нова решітка радіатора, а також для моделі запропонують спеціальні колісні диски.

Range Rover Electric оснастять двома електромоторами сумарною потужністю понад 500 к.с. Крім цього, позашляховик отримає підтримку надшвидкої зарядки.

Раніше ми писали, що українці почали купувати більше електромобілів з пробігом. Також ми повідомляли, що у США знайшли рідкісний 13-річний спорткар Tesla без пробігу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.