Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Ідеальний автомобіль для сім'ї: які лайфхаки допоможуть при виборі

Зрозуміло, що з самого початку важливо врахувати смаки й вподобання кожного члена сім’ї, але не варто забувати й про практичні міркування

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці повинні правильно обирати автомобіль

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Декілька автомобілів у одній родині вже не є рідкістю в наш час. Але обираючи друге авто, краще уникати дублювання функцій. Також варто ураховувати фінансове навантаження на бюджет.

Про це пише РБК-Україна.

Зазвичай у сімʼї не рідко бувають випадки, коли одразу двом вам треба їхати, однак у різні напрямки. Після цього більшість починає задумуватися про другу машину в родині. Однак, коли ви готові витратити так чи інакше помітну суму, то варто врахувати кілька додаткових чинників, щоб друга машина була точно корисна.

Головні принципи підбору другої машини

Зрозуміло, що з самого початку важливо врахувати смаки й вподобання кожного члена сім’ї. Але також важливо не забувати й про деякі практичні міркування, до яких варто прислухатись.

Різний функціонал автомобілів може вимагати мінімального перетину у використанні, особливо якщо обидва транспортні засоби призначені для різних потреб. Навіть у випадку, коли другий автомобіль купують на випадок, якщо двом членам родини одночасно знадобиться транспорт, маючи два різні за типом та класом автомобілі, розширюється спектр можливостей для родини.

Ефективність витрати пального – це ще один важливий аспект. Розумним вирішенням може бути мати один автомобіль, який економічно споживає пальне для неважливих рутинних поїздок. Нині важко передбачити, коли саме вам знадобиться повний бак пального, тож оптимізація витрат важлива.

Також є сенс в тому, щоб користуватись одним типом пального для обох автомобілів. Це спрощує зберігання запасу, уникнення окремих контейнерів, спрощує придбання зимових присадок та уникнення проблем з обслуговуванням улюбленої СТО.

Вибір марки автомобіля має також свої переваги. З логічної точки зору, зручніше мати два автомобілі одного виробника, що означає одного довіреного автомеханіка, програму лояльності СТО, дисконт в магазині запчастин та інші вигоди в межах однієї марки. Однак, у реальності ця умова не завжди може бути виконана.

Нижче ми надаємо свого роду класифікацію, яка розділяє другі автомобілі в родини за їхньою користю для господарства.

Якого року краще брати автомобіль

Ми вже розповідали про те, що коли ви обираєте вживане авто, то памʼятайте, що витратите на нього в майбутньому чимало грошей. Все тому, що авто потребуватиме оновлення. Залежить це через вік. Перше, що потрібно буде замінити – деталі із гуми:

  • втулки;

  • сайлентблоки;

  • пильовики;

  • паски.

Саме тому не варто купляти вживані авто, яким вже понад 10 років, якщо попередньо ви не знаєте про його долю та власників. Більше читайте тут.

Раніше сайт Pro Гроші вже повідомляли вам про те, за що переселенцям можуть виписати чималий штраф. Також наша редакція пояснювала вам, за яке порушення в Україні наразі почали штрафувати водіїв на дорогах на чималі гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.