Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Зимові негаразди: чотири найпоширеніші помилки водіїв на дорогах

Іноді краще витратити 5-10 хвилин на підготовку автомобіля зранку, аби точно безпечно доїхати до місця призначення

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Водії повинні бути уважнішими

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Взимку їздити досить небезпечно через чималу кількість факторів. Наприклад, снігопади та ожеледиця ускладнюють рух автомобіля. Однак гірше іноді роблять самі ж водії. Ба більше, є навіть найпоширеніші помилки, які коять керманичі на дорогах взимку.

Про це пише британське видання Daily Mail.

Залишати авто із запаленням на ніч

Згідно з опитуваннями, що 28% залишають свої автомобілі із запаленням, щоб на ранок на лобовому склі не було льоду. Однак здебільшого так роблять лише люди, які старше 65 років. У такому випадку найбільша небезпека полягає в тому, що так ваше авто стає фактично беззахисним для злодіїв. Адже він може лише його відкрити, сісти та одразу поїхати. Також після цілої ночі ваш акумулятор може повністю розрядитися, а тому краще не ризикувати такими експериментами.

Не очищати повністю лобове скло

Взимку за ніч на лобовому склі може утворитися шар льоду чи його просто засипле снігом. Однак іноді водіям не хочеться його прибирати або вони банально не мають часу на це. Очевидно, що така безвідповідальність може призвести до аварійної ситуації чи ДТП на дорозі. Для очищення використовуйте спеціальні прилади, які не пошкодять поверхню автівки:

  • щітки;

  • серветки тощо.

Не протирати номерний знак

Він у кожного авто повинен бути чітко видний всім учасникам руху, оскільки це й елемент огляду машини, і доказ у випадку правопорушення. Ба більше, якщо у вас певні порушення з номерним знаком, то ви можете отримати чималий штраф.

Що вважається порушенням:

  • на автомобіль встановлено чужий номер;

  • номерний знак не відповідає державним вимогам і зразкам;

  • номер розмістили в невідповідному місці;

  • на автомобілі відсутній номерний знак;

  • номерний знак неосвітлений, перевернутий чи закритий сторонніми предметами;

  • на номер нанесені заборонені правилами матеріали чи покриття;

  • брудний номерний знак (неможливо розпізнати цифри та букви з відстані 20 м).

Якщо водій порушив одне з перерахованих правил ПДР вперше, то варто точно очікувати на штраф, який становить 850 гривень.

Очищати скло автомобіля від льоду гарячою водою

Таку помилку скоюють не часто, але недосвідчених водіїв варто попередити. Якщо ви хочете використати гарячу воду для очищення скла від льоду, тоді приготуйте певну суму грошей для заміни лобового скла. Адже через неуважність водії забувають, що температура скла на вулиці досить низька. І щойно ви виллєте на нього окріп, скло просто трісне.

Саме тому іноді краще витратити 5-10 хвилин на підготовку автомобіля зранку, але так ви точно безпечно дістанетеся до свого місця призначення.

Раніше сайт Pro Гроші вже повідомляли вам про те, за що переселенцям можуть виписати чималий штраф. Також наша редакція пояснювала вам, за яке порушення в Україні наразі почали штрафувати водіїв на дорогах на чималі гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.