Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Штраф за їжу? Через які продукти можна провалити тест на алкоголь

Через деякі продукти водій може отримати протокол за статтею 130 КУпАП, навіть якщо він не пив алкоголь

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Проміле на алкотестері можуть показувати деякі продукти харчування

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Всі знають, що на підпитку за руль не можна сідати, але інколи трапляються ситуації, коли водій може отримати протокол за водіння в нетверезому стані, навіть якщо він нічого не вживав.

Про те, чому людина, яка не пила алкоголь, може отримати протокол за водіння в нетверезому стані, розповідає телеграм-канал "Ти ж Юрист".

Як показує практика, не лише спиртне може показати проміле під час перевірки. В деяких випадках водій може отримати протокол за статтею 130 КУпАП, навіть якщо він не пив алкоголь.

Через які продукти можна провалити тест на алкоголь

Справа в тому, що деякі звичні для нас продукти та медичні препарати також можуть показати проміле під час перевірки на алкоголь. Щоб не мати проблем з хибними показами алкотестера, перед тим як сідати за кермо краще відмовитись від:

  • будь-яких спиртовмісних медичних препаратів, адже через них під час перевірки на алкоголь може показати від 0,1 до 0,5 проміле. Провалити тест на алкоголь можна через різноманітні спреї для горла, корвалол, валер'янку та інші настоянки;
  • безалкогольного пива — хоча на пляшці і вказують, що воно не мітить спирту, на алкотестері легко може показати від 0,1 до 0,4 проміле;
  • деяких фруктів та соків, тому що вони також можуть показати певну кількість проміле. Наприклад банан — до 0,22 проміле, апельсиновий сік — до 0,3 проміле, а апельсин — до 0,2 проміле;
  • шоколадних цукерок, ромової баби та іншої випічки. Більшість солодощів та випічки для м'якості обробляють спиртовмісними рідинами, які під час перевірки на алкоголь, можуть показати 0,1 до 0,3 проміле;
  • кефірів, йогуртів та кумису — такі напої легко показують до 0,6 проміле в крові;
  • чорного хліба з маслом та сирокопченою ковбасою. Здавалось би звичайний бутерброд, але під час перевірки може показати до 0,2 проміле.

Саме тому варто пам'ятати, що будь-які продукти харчування та напої, під час виробництва яких використовується алкоголь або процес бродіння, при перевірці на алкотестері будуть показувати певну кількість проміле. Тому за можливості краще відмовитись від їх споживання, якщо плануєте сідати за кермо.

Раніше ми писали, скільки та які машини українці найчастіше купували в листопаді, а також про помилки, які можуть призвести до корозії автомобіля.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.