UA RU

Maserati готує новий електричний седан з культовим ім'ям (фото)

Наступне покоління Maserati Quattroporte буде засноване на новій платформі для електромобілів

Фото: Autocar. Колаж: Pro Гроші

Новий Maserati Quattroporte не буде доступний з ДВЗ

Фото: Autocar. Колаж: Pro Гроші

Maserati розробляє нове покоління седана Quattroporte, яке дебютує у 2028 році. Новинка буде доступна лише з електричною силовою установкою.

Про це розповіли на сайті Autocar.

Maserati Quattroporte випускається з 1963 року. Це преміальний седан з потужним двигуном та розкішним інтер'єром.

Maserati Quattroporte шостого покоління
Фото: Stellantis

Спочатку наступне покоління Maserati Quattroporte мало дебютувати у 2025 році. Проте, концерн Stellantis вирішив відкласти запуск моделі, щоб знизити витрати на виробництво.

Ще однією причиною для перенесення дебюту новинки стало бажання бренду покращити конструкцію моделі. У Maserati заявили, що вони адаптують платформу STLA Large для своїх електромобілів.

З 2030 року Maserati планує повністю перейти на виробництво електричних моделей. Серед них будуть кросовери, спорткар та суперкар.

Новий Maserati Quattroporte стане першою моделлю бренду, яка не буде доступною з ДВЗ. Модель буде конкурувати з Porsche Taycan та Tesla Model S.

За чутками, топова версія седана буде оснащена трьома електромоторами сумарною потужністю 1000 к.с. Запас ходу становитиме близько 800 км на одному заряді.

Найімовірніше, початкова вартість Maserati Quattroporte нового покоління становитиме близько 175 000 доларів. Крім цього модель отримає спеціальні версії із ще вищим цінником.

Новий електрокросовер Jeep випадково розсекретили до прем'єри

Знімки нового електрокросовера Jeep Wagoneer S випадково розсекретили до офіційної прем’єри. На фото зображені передня та задня частини авто.

Спереду розташовані вузькі фари та тонка світлодіодна смуга. На бампері встановлено кілька повітрозабірників.

Позаду розміщені вузькі ліхтарі, які об'єднані в один блок. Є і незвичайний великий спойлер.

Електрокросовер буде заснований на платформі STLA Large. Вона призначена для електромобілів та гібридних авто.

Новинка отримає технологічний інтер'єр з кількома дисплеями всередині. Крім цього модель підтримуватиме розширені системи допомоги водієві.

Jeep Wagoneer S оснастять двома електромоторами сумарною потужністю до 600 к.с. Розгін від 0 до 100 км/год займатиме близько 3,5 секунди.

На вибір запропонують кілька акумуляторних батарей місткістю від 85 до 118 кВт·год. Запас ходу становитиме до 805 км.

Раніше ми писали, що в Україні з'явився новітній електричний позашляховик Hummer. Також ми повідомляли, що новий електрокар від забутого італійського бренду розсекретили до прем’єри.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі