UA RU

Новий рівень: Porsche представила свій перший електрокросовер (фото)

Новий Porsche Macan запропонує покупцям технологічний інтер'єр та великий запас ходу

Фото: Porsche. Колаж: Pro Гроші

Новий Porsche Macan отримав потужну силову установку

Фото: Porsche. Колаж: Pro Гроші

У Сінгапурі відбулася презентація повністю електричного кросовера Porsche Macan. Новинка отримала обтічний дизайн і буде доступна у зарядженій версії Turbo.

Про це розповіли під час прямої трансляції Porsche.

Porsche Macan випускається з 2014 року. Це найкомпактніший кросовер бренду, який у першому поколінні оснащувався лише ДВЗ та гібридними установками.

Porsche Macan другого покоління сильно змінився зовні. Попереду з'явилася роздільна оптика з вузькими денними ходовими вогнями.

Porsche Macan 2025 передня частина
Фото: Porsche

Позаду встановлено вузькі ліхтарі, які об'єднані в один блок. На бампері розташований масивний дифузор.

Porsche Macan 2025 задня частина
Фото: Porsche

В інтер'єрі розташовані три великі сенсорні дисплеї. Усередині також знайшлося місце і для фізичних органів керування, але їхня кількість зведена до мінімуму.

Porsche Macan 2025 інтер'єр
Фото: Porsche

Однією з головних рис інтер'єру є великий проєкційний дисплей. Він підтримує технології доповненої реальності та може відображати дані про ситуацію на дорозі.

Porsche Macan Turbo оснащений двома електромоторами сумарною потужністю 639 к.с. і 1130 Нм крутного моменту. Розгін від 0 до 100 км/год займає 3,3 секунди, а максимальна швидкість становить 260 км/год.

Електрокросовер отримав акумуляторну батарею місткістю 100 кВт·год. Запас ходу становить 591 км для Porsche Macan Turbo, а Macan 4 здатний проїхати до 613 км без підзарядки.

Також новинка отримала підтримку швидкого заряджання. Поповнити запас батареї від 10% до 80% можна буде лише за 21 хвилину.

Новинка надійде у продаж у Європі вже у 2024 році. Вартість моделі буде оголошена пізніше.

Tesla готує новий доступний електромобіль за 25 000 доларів

Компанія Tesla розробляє нову доступну модель з кодовою назвою Redwood. Виробництво моделі розпочнеться у червні 2025 року.

Новинка стане електрокросовером. Він буде трохи компактнішим за Model Y.

Модель буде заснована на платформі Tesla EV наступного покоління. Вона дозволить значно зменшити витрати на виробництво.

Tesla планує продавати близько півмільйона автомобілів Redwood на рік. Новинку збиратимуть одразу на кількох заводах компанії.

Покупцям запропонують кілька версій нового електромобіля. Базова версія може бути оснащена 283-сильним електромотором.

Tesla Redwood зможе проїхати близько 400 км на одному заряді. Початкова вартість моделі становитиме близько 25 000 доларів.

Раніше ми писали, що новий електрокросовер Jeep випадково розсекретили до прем’єри. Також ми повідомляли, що Mercedes-Benz готують компактний електричний позашляховик у стилі G-Class.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі