UA RU

Штрафи до 51 000 грн: за що можуть покарати водіїв в Україні

Порушення певних Правил дорожнього руху можуть спричинити не лише накладення штрафу, а й позбавлення права керування транспортними засобами

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Штрафи для водіїв в Україні

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Водіям завжди важливо дотримуватися Правил дорожнього руху, оскільки за порушення можна отримати суттєві штрафи. В деяких випадках суми штрафів можуть становити понад 20 000 гривень.

Перелік порушень Правил дорожнього руху та покарання за них зазначено у Кодексі України про адміністративні правопорушення.

Максимальні штрафи для водіїв

У випадку, якщо особа керує транспортним засобом в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, передбачений штраф у розмірі 17 000 гривень, а також позбавлення права керування авто строком на 1 рік.

Таке ж покарання застосовується й для водіїв, які передають керування транспортним засобом особам у стані такого сп'яніння, а також для водіїв, які відмовляються від проходження огляду на стан сп'яніння.

У разі повторного вчинення будь-якого з вищезазначених порушень сума штрафу становитиме:

Також значні штрафи водії можуть отримати за вчинення таких порушень Правил дорожнього руху:

Чи можна прикрашати авто гірляндою

Правила дорожнього руху в Україні не забороняють встановлювати на транспортний засіб додаткові освітлювальні прилади. Однак, у такому випадку водіям потрібно дотримуватися певних правил та обмежень.

Зокрема, освітлювальні прилади не повинні викликати затемнення та приховування робочих світлових приладів автомобіля (фар, ліхтарів, габаритних ліхтарів тощо).

Раніше ми розповідали, які речі мають бути в кожного водія взимку. Також ми писали, які найдивніші правила дорожнього руху існують у світі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі