Головна Новини ПДР Огляди Електрокари АЗС

Як продати авто за максимальною ціною: топ факторів, що впливають на вартість

Памʼятайте, що більшість покупців досить ретельно перевірятимуть вашу машину, а тому треба бути готовим довести, що ваш транспорт гідний такої ціни

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть досить дорого продати своє авто

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Рано чи пізно кожен автовласник вирішує змінити свою машину через низку факторів. Звісно, люди хочуть продати авто як можна дорожче. Однак не всі знають, які ключові моменти впливають на кінцеву суму транспорту на ринку. Та варто памʼятати, що максимізувати його вартість іноді ви можете навіть самостійно

Українцям варто звернути увагу на кілька аспектів, пише Тelegraf.

Технічний стан

Перший важливий крок у підвищенні ціни на авто — це його технічний стан. Саме тому на цьому шляху ваші головні союзники – ретельне обслуговування та своєчасний ремонт автомобіля. Памʼятайте, що більшість покупців досить ретельно перевірять машину, а тому треба бути готовим показати, що саме ваш транспорт досить надійний.

Перше враження

Те, як виглядає машина, теж впливає на кінцеву її ціну. Саме тому додати у вартості 10-20% вам допоможуть:

  • ретельне миття;

  • полірування;

  • догляд за елементами кузова.

Потенційні покупці віддають перевагу автомобілям, які виглядають майже новими.

Пробіг

Те, скільки проїхала машина, — ще один ключовий фактор. Однак зверніть увагу, якщо пробіг авто досить малий, то покупець може запідозрити вас у брехні. Але довести, що це не так, то можна показати документацію про регулярні ТО (туди завжди вноситься інформація про пробіг машини).

Опції та додаткове обладнання

Якщо їх якомога більше, то вони зроблять авто комфортнішим та функціональнішим, а тому водії будуть надавати таким машинам перевагу. Встановлення сучасної аудіо- та навігаційної системи, кращих сидінь чи інших зручностей може вплинути на рішення покупця, а тому і на ціну.

Чистота салону

Найкраще перед самим продажем провести хімчистку свого автомобіля. Чистий салон без плям та пилу створить краще враження і підвищить ціну. Памʼятайте, що треба зберігати всі документи, ретельно слідкувати за технічним станом і, звісно ж, завжди намагатися підтримувати вигляд свого авто на високому рівні. Ці ключові фактори завжди впливають на ціну.

Як вибрати авто без великого пробігу

Раніше ми вже пояснювали, що у такому випадку для початку варто оглянути комплексно автомобіль. Адже іноді лише зовні видно, що машина точно була постійно у користуванні. Тут варто звернути увагу на стан:

  • салону;

  • руля;

  • педалей тощо.

Загалом оптимальний варіант, коли купуєте машину, пробіг до 60 тис. км. А про те, як надійно його можна перевірити, читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми вже писали про те, скільки та які машини українці найчастіше купували в листопаді, а також про помилки, які можуть призвести до корозії автомобіля.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.