UA RU

Великі зміни: Porsche показали свій перший електрокросовер (фото)

Кросовер Porsche Macan нового покоління вперше стане електромобілем та розділить платформу з моделлю Audi Q6 e-tron

Фото: Porsche. Колаж: Pro Гроші

Новий Porsche Macan отримає два електромотори

Фото: Porsche. Колаж: Pro Гроші

Новий електрокросовер Porsche Macan показали на перших фото. Німецький бренд розсекретив не лише екстер'єр, а й інтер'єр моделі.

Подробиці про авто повідомили на сайті Autocar.

Porsche Macan наступного покоління отримає дизайн у стилі електромобіля Taycan. Крім цього модель збереже знайомий силует.

Porsche Macan 2025
Фото: Porsche

Відомо, що електрокросовер буде заснований на платформі PPE. Він розділить архітектуру з моделлю Audi Q6 e-tron.

В інтер'єрі встановлять три великі сенсорні дисплеї. Кожен з них виконуватиме свою функцію. При цьому всередині знайшлося місце й для фізичних органів керування, але їхню кількість зведуть до мінімуму.

Інтер'єр Porsche Macan 2025
Фото: Porsche

Однією з головних рис інтер'єру є великий проєкційний екран. Він підтримує технології доповненої реальності та може відображати дані про ситуацію на дорозі.

Новий Porsche Macan оснастять двома електромоторами потужністю до 612 к.с. і 738 Нм крутного моменту. Крім цього, для топової версії моделі буде доступна функція короткочасного збільшення віддачі силової установки до 751 сили.

Ще однією особливістю моделі стане просунута підвіска із двоклапанними амортизаторами. Завдяки цьому плавність ходу електрокросовера буде на найвищому рівні.

Усі версії моделі отримають літій-іонну акумуляторну батарею місткістю 100 кВт·год. Завдяки цьому запас ходу становитиме понад 500 км на одному заряді.

Крім цього, передбачена підтримка швидкої зарядки на 800 В. Вона дозволить поповнити запас батареї з 10% до 80% приблизно за 20 хвилин.

На аукціоні за 600 000 доларів продали ексклюзивні електромобілі Fiat 500e

Під час проведення заходу Art Basel Miami Beach на аукціоні продали три ексклюзивні електромобілі Fiat 500e, створені спільно з модними брендами Bulgari, Armani та Kartell. За авто вдалося вторгувати 600 000 доларів.

Кожен із трьох проданих на аукціоні автомобілів отримав унікальне оформлення екстер'єру та інтер'єру. Вони значно дорожчі за стандартну модель.

Найдорожчим лотом став Fiat 500e Kartell. Автомобіль пішов з молотка за 275 000 доларів.

Раніше ми назвали найпопулярніші гібридні автомобілі в Україні. Також ми розповідали, що Mercedes-AMG представили надпотужний родстер.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі